[七級大地震] F1 2024 季前討論區 4

985 回覆
2 Like 9 Dislike
不同層次
解釋吓咩係Y250漩渦
Y250 渦流是由先前元件的內尖端建立的旋轉空氣渦流,最靠近機頭,將空氣從地板引導到導流板。這有助於保持汽車地板附近的氣流清潔,但給後面的任何汽車帶來了困難。
簡單啲嚟講係可以增加下壓力
但係由於計算點樣製作呢個漩渦係非常之複雜
細車隊好難追到大車隊
所以2022年改例禁止咗 或者話係令到車隊做唔到
如果Y250漩渦返嚟 違背咗2022改例令到每次車隊更貼近嘅原意 所以好大機會FIA會禁止

車轆右邊白色嗰團空氣就係Y250漩渦
即係平方向可能無錯, 係個floor配合唔到
不過唔敢賭多年
睇RB今年完成平個完全體
如果rb真係玩得掂zero sidepod就好笑,toto 又唔知要掟爛幾多隻耳機
花式撚狗
新手一問。只要係呢個位置整出可以見到既氣流都叫做Y250?。同埋你張gif 2部車都係Y250?
大機會係如果成功, 將會用去新制架車度
即刻漏夜請返mike elliott返嚟
太遲, 我諗RB玩左兩年個3d floor先有信心唔用sidepod做downwash比空氣個floor, 一塊過全部係floor攪掂
平個floor設計根本跟唔上
Y250係ground effect前,車鼻對開果250mm既留白位

果度既Vertex就係inlet inner tips產生出黎既氣流度去bargeboard

唔撚同囉
mike elliott會率先走出嚟屌平治老母
我覺得係用左平治sidepot intake前面隻翼伸長個waterslide
https://www.instagram.com/p/C3V5wpotzQp/?utm_source=ig_web_copy_link
好似上面今年既麥記咁
紅牛幾點出新車?
好似0300
mike elliott強勢加盟rb
汁?
為左美國市場可以去到幾盡
係咪真係咁多人當可樂飲
James Alison 提到,W15的進展受到需要建造新底盤和變速箱的限制
「我覺得我們在所有我們想做的事情上都有所交付。有些方面是無窮的,因此你永遠無法完全滿意。」
「每年都需要新的底盤和變速箱是預算內的標準。後者通常迫使你做出選擇,但像我們這樣的車隊選擇兩者都進行改變。」
「毫無疑問,同時擁有新的外部變速箱殼和新的底盤是我們財政手段中的兩個重大項目。」
「這意味著在汽車的其他部分,我們沒有那麼強烈地進行開發。」

有啦
飲過好難飲
擺低條link,睇吓有無巴絲睇深夜開西車

https://www.youtube.com/live/qq2bItiq2WI?si=BEc4VwpRGx9VsZlF
等聽朝訓醒 出嚟都係一樣樣嘅車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞