香點解仲有人買樓咁on9

324 回覆
562 Like 194 Dislike
債由你買個陣就已經lock左其實可以當係一張由紙做成無損耗既樓仲要張紙識生紙同隨時間變大由a4變a3最後到期a0, 其間仲有人隨時問你賣唔賣張紙
笑死
10年果期開始 住到2年已經偷笑
不嬲都係咁我由頭到尾都係講緊要問銀行借嘅情況
你唔好衝出嚟
咁你要我計得再準啲我連埋嗰100萬首期複式埋5%我仲多錢喎
想問樓主你個名係乜嘢意思

大西北大撚把1萬租到啦

你係咪幫我租
但佢已經講咗到時樓價無800萬就on9,問題係佢講漏維修保養成本同租金上升
唔好咁講對於想甩手嘅人嚟講遇到呢啲戇鳩係一件好事

同屋企人因為就黎去UK所以上個月先至甩咗手(持貨27年)(大西北漿糊)買嗰條友就fullpay,收訂嗰陣時好開心咁同我阿媽講送一份聖誕禮物俾佢,跟住我同我啊媽就好禮貌咁回返佢一句:咁你袋穩啲啦然後笑住咁望住佢

嚟緊月尾收尾數想睇吓佢個樣係點,而家個價跌到仆街

btw,其實睇樓嗰陣時開始發現啲人大多數都覺得香港未來前景幾好,九成九都藍藍地,同佢哋傾過幾句,全部都覺得而家係趁低入手/本身就有錢買俾下一代
講真嗰句而家真係冇錢嘅人都走啦
6800萬
我笑撚左
同埋每次續租,業主一講加價又要諗搬唔搬定硬食都係好痛苦
搬一搬又要洗一筆錢
對唔住。睇住銀行幾百萬唔知點洗,拎咗一部分買樓,五成按30年。仲有2.3百萬係度。流動資產足夠
唔好意思讓你地擔心了
1. 以為買咗樓就係人上人
2. 以為買咗樓就有閪屌
3. 以為買樓最終一定升值
4. 以為有買貴無買錯
5. 以為買咗樓就係「上岸」
6. 以為買咗樓先可以結婚
7. 以為買咗樓先可以生仔
8. 以為買咗樓就會定性
9. 以為買咗樓就唔會叫雞
唔關香港事
藍既又有返2個錢,走得仲快
正常,德福平均6,700萬
唔計定期,求其買下英國or美國國債都有平均5%
你見到嘅窮人都冇上連登
每一都見到同一樣既post, 出夠未?
人地買咪買 關你撚事?
問你借錢買咩?
咁有信心認為自己無買樓日日贏既 靜靜地贏咪得
要出post搏人和應拎存在感?
又要計下數懶係未來人咁知未來發生咩事有乜討論價值
Lm
望下今日啲唐樓再講
你真係唔係講笑地戇鳩
班友仔差唔多30趕住結婚生仔,朋友個個都有,況且用黎自住,唔怕樓價跌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞