香點解仲有人買樓咁on9

324 回覆
562 Like 194 Dislike
最簡單你點知可樂三十年都有五巴仙回報
中間跌到懷疑人生又唔計

仲有不嬲都話供三十年唔會真係同一層供三十
好多中間升夠走人
之前移民果班證明晒

當然要話未來唔係咁冇得同你拗
傻閪,係咪弱智到唔識中文
我屋企同我係兩個個體呀
香港比公屋仔躺平
仲有無得救?
想了解下啲傻尻點諗唔得?獨醒撚
講經咩
你送俾銀行都唔見3球啦
比較有錢, 負擔得起既人自然會諗買樓置業
冇咁有錢, 負擔困難既人自然會諗租樓過世
冇咩好拗, 睇自己既能力同另一半夾下啦
我都係突登入黎睇d人點樣以loser身份自high
你買撚得起咩 傻鳩
你老母就係買唔起condom有你呢隻傻尻
屋企有3-400尺 搬一次真係地獄
笑咗,你假設30年內租金不變、又假計可口可樂30年每年一定有5%回報又唔計通脹、又講到個單位肯定唔升/價格不變。返去讀多啲書先啦
你講得岩,不過我又老實答你
好多買嘅人係因為買得起
甚至高追買過千萬買心頭好
你諗緊30年後先有800萬流動現金時
人地幾年已經執到800萬
而且呢啲人仲要係唔少
買層自己嘅樓,同租一層屬於人地嘅樓
係完全兩回事

每個人有權選擇自己喜歡嘅方式去生活
但覺得買樓嘅人就係on9
其實如果你喺街度咁講,俾人聽到係好可悲
連登樓淡唔會夠膽响街咁講,只夠膽上連登圍爐
因為佢哋都知道自己如果咁做一定會俾人响背後恥笑
追po啦傻尻
我老母 有咁多間樓趕我出去
我又唔怕做衰仔啊
呢啲傻藍,精藍真係放咗移民嘆世界

仲有去UK買or租建議自己rightmove約睇屋,盡量唔好用香港人,因為香港人呃香港人系列多不勝數,連裝修都係伏自己學裝修都好過呢班人血饅頭
一開頭諗住淨係我同老婆去做先頭部隊,屋企人好多年前買咗㗎啦喺英國,但係係諗住出租,我就住邊都冇所謂嘅,一開頭都係租住先㗎啦,嗰邊有屋企人應該會問吓佢哋意見幫我睇咗先至去租
咁你咪full pay囉
借錢比你唔駛資金成本?
如果層樓30年都唔升
咁呢個會係咩社會
正常社會得香港咁畸形唔會折舊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞