[廣東歌] 香港流行音樂討論 (6)

1001 回覆
13 Like 2 Dislike

新歌
男銅CONFIRM

佢唔係大機拎銀咩

得銅?唔撚係掛?

終於

新歌
男銅CONFIRM

佢唔係大機拎銀咩

得銅?唔撚係掛?

金銀應該關愛座同羅定偉之爭

新歌
男銅CONFIRM

佢唔係大機拎銀咩

得銅?唔撚係掛?

依幾年男歌手真係好冇睇頭…

新歌
男銅CONFIRM

佢唔係大機拎銀咩

得銅?唔撚係掛?

今年算有,兩個都勁想攞
Juicy lemon岩岩係ig live唱足13分鐘狂串樂基兒呀!
Juicy Lemon成立11周年 再度合唱「狂串樂基兒」

https://youtu.be/ya_hJMKcxQA

新歌
男銅CONFIRM

佢唔係大機拎銀咩

得銅?唔撚係掛?

女歌手咪仲冇睇頭
係今年先唔駛見到艾辛

新歌
男銅CONFIRM

佢唔係大機拎銀咩

得銅?唔撚係掛?

今年有紅館加持
得銅? 唔撚係啊
ToNick - 異相 (Official MV)

https://www.youtube.com/watch?v=pofv739f70Q

又變番TONICK,唔係情歌

首歌好耐之前架啦

《異相》是ToNick 其中一首最喜歡的作品,內容熱血得來又非常貼合我們4人“不正常”的性格。可惜一路都無機會製作出MV,今次遇上日本之旅,正好將我地瘋狂既片段剪輯起來,希望大家喜歡~ 去旅行,都要異相過人!

第一次聽呢首歌,好鐘意ToNick呢種風格

依家變曬啦
punk rock變左pop shit...
https://youtu.be/08r7w7-Lkr0

點唱都起唔返身架喇, 收山啦
唔明點解joey會鍾意佢

作以前d舊歌eg思覺失調同記得都ok既,不過佢首首歌唱法都一樣有d悶
Btw拍拖性格夾到咪得
揀男朋友一定要紅過自己架咩

雖然我都唔特別鍾意佢 但係最憎啲人成日講佢咩唔夠紅襯唔起艾辛

新歌
男銅CONFIRM

佢唔係大機拎銀咩

得銅?唔撚係掛?

今年算有,兩個都勁想攞

廁田夠陳伯爭咩?佢啲歌成績認真麻麻咋喎

新歌
男銅CONFIRM

佢唔係大機拎銀咩

得銅?唔撚係掛?

今年算有,兩個都勁想攞

唔係講送禮勤咩?

新歌
男銅CONFIRM

佢唔係大機拎銀咩

得銅?唔撚係掛?

今年算有,兩個都勁想攞

唔係講送禮勤咩?

咪話送禮同廁田爭金銀囉
蛋記今年喺903得克勤一首十大同男歌手兩個獎,個金色應該非常穩陣喇
蛋記今年喺903得克勤一首十大同男歌手兩個獎,個金色應該非常穩陣喇

呢期仲有首《龍鬚糖》派台

屌你老母派歌派到去商台派龍鬚糖俾班DJ食
送禮勤呢條死廢老送蛇齋餅糉賄選到咁都冇男金嘅話就不如死撚咗佢好過啦

送禮勤呢條死廢老送蛇齋餅糉賄選到咁都冇男金嘅話就不如死撚咗佢好過啦

咁佢今年啲歌係幾好嘅,只能夠講陳伯係慘,但佢拎男金都實至名歸喎我覺得
btw佢過蛋記真係年度最佳轉會
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20171109/bkn-20171109180840716-1109_00862_001.html
歌手菊梓喬(Hana)到電台宣傳新碟《忘記我自己》,接受訪問時,透露好開心登上唱片店銷售榜第一位,笑言:「等咗一世!」其後她表示稍後會去馬來西亞出席頒獎典禮兼過生日,直言生日喺頒獎典禮中度過係開心事,而自己都有兩首歌曲角逐歌曲奬,指有得提名已經好感恩,而明年三月亦會於廣州舉行首個個人音樂會。另外,談到將近年尾頒獎典禮,Hana指壓力冇做新人咁大:「其實都冇信心㗎,獎項嘅嘢唔可以太刻意,第一年參加已經圓夢。」

廣州開演唱會

龍鬚糖都有影響
有無咁誇

好屈機wo個組合
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞