[廣東歌] 香港流行音樂討論 (6)

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
真心問有冇人真係好鐘意欣宜鐘意到洗幾百蚊聽女神同擁抱愛
以前成日話紅館難開, 冇返咁上下質素/級數唔開得
到之前條線落到你冇級數唔緊要, 夠歌就得
但吳業坤同欣宜完全打破哂呢d野

紅館降格係事實
但其實2010年後出道嘅得C AllStar、JW、欣宜同坤開到紅館(唔知有冇記漏),加埋都唔夠十場

cas x3
JW x1
欣宜x1
偽毒x1

呢4個真係得CAS夠班

幾時先到supper

有得聽啦

等左成個禮拜

有得聽啦

今年要領獎

有得聽啦

今年要領獎

咁都拎唔到至尊或者最歌既話 真係無天理
歌手楊千嬅為下周二舉行的拉闊音樂會進行綵排,她表示今日是正式綵排的第三日,並預告音樂會將以音樂劇包裝,會用自己20多年來的歌變成故事及對白,而自己是其中一個演員,同台會有5位新一輩的歌手,當中包括陳柏宇

好想睇

有5位新一輩的歌手

黃淑蔓、鄧小巧、顏卓靈、陳柏宇、吳業坤
仲有王菀之同On仔@CAS
歌手楊千嬅為下周二舉行的拉闊音樂會進行綵排,她表示今日是正式綵排的第三日,並預告音樂會將以音樂劇包裝,會用自己20多年來的歌變成故事及對白,而自己是其中一個演員,同台會有5位新一輩的歌手,當中包括陳柏宇

好想睇

有5位新一輩的歌手

2015,2016,2017,2007,2015
2005,2010
點解JASON會係新一輩

好想睇

有5位新一輩的歌手

2015,2016,2017,2007,2015
2005,2010
點解JASON會係新一輩

Jason, Pakho, 立立呢啲俾人感覺後生掛

新歌
男銅CONFIRM
JASON今年4首全部都係WYMAN
會唔會新碟包碟全部都係佢

新歌
男銅CONFIRM

派唔派得切

新歌
男銅CONFIRM

派唔派得切

唔知
今年啲歌好似回復番水準
K歌推介:
大概大概
日落大道
我很好
再不再見
JASON今年4首全部都係WYMAN
會唔會新碟包碟全部都係佢

好似有首巴別塔2.0
班底同巴別塔一樣

新歌
男銅CONFIRM

佢唔係大機拎銀咩

有得聽啦

https://youtu.be/08r7w7-Lkr0

點唱都起唔返身架喇, 收山啦
唔明點解joey會鍾意佢

去到髒話阿七已經冇再聽佢
Gin Lee出年6月紅館

去到髒話阿七已經冇再聽佢

做戲都麻麻
Gin Lee出年6月紅館

有d擔心會好難賣飛
始終佢無一首真係好hit既歌

作以前d舊歌eg思覺失調同記得都ok既,不過佢首首歌唱法都一樣有d悶
Btw拍拖性格夾到咪得
揀男朋友一定要紅過自己架咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞