[廣東歌] 香港流行音樂討論 (6)

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
今年女金好似幾有睇頭
難得地期待

冇左艾辛梗係期待啦
可惜既係Kay生完女仲未復出
今年女金好似幾有睇頭
難得地期待

冇左艾辛梗係期待啦

近排聽返kay第一隻碟
好撚正
SG confirm 會解散?

Source?

遲早嘅事,不過估唔到係因為爭仔呢啲咁on9嘅理由
Aka同Heidi年頭又另簽左電影公司
一年得兩首Digital Single仲要唔係舞曲

解散之後,佢哋可以做咩
今年女金好似幾有睇頭
難得地期待

冇左艾辛梗係期待啦

近排聽返kay第一隻碟
好撚正

上網睇番d人既樂評當年d人已經睇好佢
不過估唔到彈起得咁快仲要keep到
天時地利人和齊晒

Source?

佢地間公司本身都戇撚鳩
淨係識諗點劏班fans
上年開star hall夠膽死開最貴880(飛連唔知乜鳩禮物
雖然880果d好似唔對外賣

Source?

解散之後,佢哋可以做咩

同監製拍拖
今年女金好似幾有睇頭
難得地期待

janice

Aga 呢?
之前個勢幾好

Source?

得呢兩個先撈得掂
cheronna識唱歌但無野心
其餘兩個hea底

真係咁既原因解散好可惜,一拍即愛果期幾中意佢地,但依家每次出黎都唔齊人,heidi同yanny好似永遠唔會同場咁,明明之前話暑假有跳舞歌依家又無左件事

Source?

得呢兩個先撈得掂
cheronna識唱歌但無野心
其餘兩個hea底

真係咁既原因解散好可惜,一拍即愛果期幾中意佢地,但依家每次出黎都唔齊人,heidi同yanny好似永遠唔會同場咁,明明之前話暑假有跳舞歌依家又無左件事

聽過好似出演唱會碟又無咗件事
同埋唔知yanny最近因乜事連番缺席d event
鍾舒漫 新歌 《Be water, my friend》
https://www.youtube.com/watch?v=DL0Ukr-mZfY&feature=share
今年女金好似幾有睇頭
難得地期待

janice

Aga 呢?
之前個勢幾好

歌黎講正路應該aga
但janice都好有資格攞
相反
男一真係有D失色
今年女金好似幾有睇頭
難得地期待

janice

Aga 呢?
之前個勢幾好

歌黎講正路應該aga
相反
男一真係有D失色

咁 Janice 絕對有資格啦
今年啲男歌手無一個特出啲
sg應該都係會步HotCha後塵架啦
愈黎愈霉 然後宣佈解散
今年女金好似幾有睇頭
難得地期待

janice

Aga 呢?
之前個勢幾好

歌黎講正路應該aga
相反
男一真係有D失色

歌黎講ivana今年都首首高質
https://www.youtube.com/watch?v=DL0Ukr-mZfY&feature=share

好正
都幾欣賞佢繼續keep住做佢鍾意做既音樂
今年女金好似幾有睇頭
難得地期待

janice

Aga 呢?
之前個勢幾好

歌黎講正路應該aga
相反
男一真係有D失色

Aga未夠班,街上反應都無janice咁多人識。
今年女金好似幾有睇頭
難得地期待

janice

Aga 呢?
之前個勢幾好

歌黎講正路應該aga
相反
男一真係有D失色

janice都係情意結 咁多首好歌都咁紅

janice

Aga 呢?
之前個勢幾好

歌黎講正路應該aga
相反
男一真係有D失色

janice都係情意結 咁多首好歌都咁紅

但唔想janice今年拎比人話佢執雞容二灘
https://youtu.be/CSlUNPY0w6k

好好聽 究竟mag幾時先再有碟出

王祖藍痴住吳若希搞乜
https://www.hk01.com/article/121220
高山低谷、矛盾一生
今年女金好似幾有睇頭
難得地期待

janice

Aga 呢?
之前個勢幾好

歌黎講正路應該aga
相反
男一真係有D失色

咁janice入行又耐過aga好多
不過janice應該係時候要俾佢拎次架喇
雖然我個人都ok buy aga
今年女金好似幾有睇頭
難得地期待

janice

Aga 呢?
之前個勢幾好

歌黎講正路應該aga
相反
男一真係有D失色

咁janice入行又耐過aga好多
不過janice應該係時候要俾佢拎次架喇
雖然我個人都ok buy aga

aga攞唱作 janice攞女金 打和 super
今年女金好似幾有睇頭
難得地期待

janice

Aga 呢?
之前個勢幾好

歌黎講正路應該aga
相反
男一真係有D失色

如果論資排輩,janice攞一定冇爭議
但係以歌論歌,我又覺得aga d歌高質D
https://www.youtube.com/watch?v=DL0Ukr-mZfY&feature=share&feature=share

好正

但可惜嘅係香港冇咩人會欣賞佢
https://www.youtube.com/watch?v=DL0Ukr-mZfY&feature=share&feature=share&feature=share

好正

但可惜嘅係香港冇咩人會欣賞佢

鍾意聽k pop/k歌既唔會聽佢
鐘意聽玩味重既歌又一早離棄左香港樂壇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞