[廣東歌] 香港流行音樂討論 (6)

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
live in the moment 隻碟賣得好。
但上星期去左音樂會其實啲人反應麻麻地
照計買得碟應該其他幾首大熱歌都聽到滾瓜爛熟,但係live 又唔起身又唔揮螢光棒又唔一齊唱係玩咩花款。

想專心聽Gin Lee把聲
偽毒同AGA都出咗新歌

年尾好多歌手一齊出歌
偽毒同AGA都出咗新歌

年尾好多歌手一齊出歌

唔多人留意既,顏卓靈同葉巧琳都就出新歌

JW又有新歌

https://www.youtube.com/watch?v=PeeBxw8at5I
JW 王灝兒 - 你帶著我的青春離去 Official Music Video

又幾好聽
live in the moment 隻碟賣得好。
但上星期去左音樂會其實啲人反應麻麻地
照計買得碟應該其他幾首大熱歌都聽到滾瓜爛熟,但係live 又唔起身又唔揮螢光棒又唔一齊唱係玩咩花款。

偽毒同AGA都出咗新歌

年尾好多歌手一齊出歌

aga嗰首邊度有得聽?

偽毒同AGA都出咗新歌

年尾好多歌手一齊出歌

aga嗰首邊度有得聽?

Nights Without You

咁貴

入華納第一次紅館,仲要好似得三面,要做勢嘅點都加硬

第一場$780仲買到20張飛

會唔會有人放飛
903有周爸爸新歌

係 好奇怪
無黃牛?

係 好奇怪
無黃牛?

黃牛可以喺真·內部訂飛買咗先,唔使等優先訂票

係 好奇怪
無黃牛?

janice啲人都係入去聽歌 應該唔多人撲前面飛

係 好奇怪
無黃牛?

坐前面音效好d

係 好奇怪
無黃牛?

唔喺香港
嗰兩日
https://www.youtube.com/watch?v=M31sDz1qrY8
AGA 江海迦 -《Nights Without You》電台試聽版 (Lyric Video)
在天之靈
作詞: 黃偉文
作曲: 周國賢
編曲: Zarahn
監製: 周國賢 / Goro Wong

不要走 不要走
你別太早走
恨還在 病還在
未曾學會救
重看你筆記 研究你講義
和昨日最盛世的地球

不要走 不要走
應有還未有
樂園夢 未圓夢
後人記得 不過沒再追究
太荒謬
明知再追幾年 也不夠

遺下美好 當天你讓我去管理
若果做的 是齣爛戲
來世沒顏面 見到你
抬望眾星 在天上看守的百代精靈
低頭 我嘆著氣

知了恥 識了書
被循循善誘
但求在 學成後
未來變得比昨日更優秀
你走後
崛起那些竟是 禽和獸

遺下美好 今天我代你去管理
若果做的 是齣爛戲
來世沒顏面 見到你
抬望滿山 墓碑亦生輝的 偉大先驅
後繼著你的福氣 恨我沒有更爭氣
自上幼稚園 推銷那醜陋
孩子不聽 要批鬥
人間的新審美 你明了沒有

路過意外 亂拍一會 才去救 餵飽手機渴求
鍵盤愛刻薄 誰要理由 隨手打兩篇毒咒

聽講所有撕裂 搞show可以補救
豪宅必須供應 農田還剩五六畝
飯要開 無謂說真話 回家post個 「嬲嬲」足夠
我是時候自戴手扣

豐功偉業 代你管理
幸福日子 若果爛尾
難怪讓泉下你生氣

想給我後世去憶記
但死後名字 大抵會被他唾棄

wyman
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞