[廣東歌] 香港流行音樂討論 (6)

1001 回覆
13 Like 2 Dislike

MV嚟

點解plug呢首

個mv最尾抄華納放狼煙

無乜睇頭喎

點解唔plug Live 同 緣.兩半 最鍾意呢兩首

好風如水、曌同緣.兩半都正過呢首
live就麻麻啦

緣兩半
球記

環球好似唔太識用Gin Lee
新碟D歌奇奇怪怪
又同埋d老野搞埋d咩 型人道
又隔硬 同蘇永康合唱 難聽到
好聽嘅歌又唔plug
相反 aga發展得幾好
首首都正 可能同自己識創作有關
希望aga寫多d歌俾Gin lee
不過應該冇可能 好似反左面

點解plug呢首

個mv最尾抄華納放狼煙

無乜睇頭喎

live就麻麻啦

緣兩半
球記

新碟D歌奇奇怪怪
好聽嘅歌又唔plug
相反 aga發展得幾好

反咗面!?

點解plug呢首

個mv最尾抄華納放狼煙

無乜睇頭喎

live就麻麻啦

緣兩半
球記

新碟D歌奇奇怪怪
好聽嘅歌又唔plug
相反 aga發展得幾好

反咗面!?

個mv最尾抄華納放狼煙

無乜睇頭喎

live就麻麻啦

緣兩半
球記

新碟D歌奇奇怪怪
好聽嘅歌又唔plug
相反 aga發展得幾好

反咗面!?

上年港台頒獎禮獨一無二攞獎,有人話佢兩個貌合神離
大家用咩歌app
大家用咩歌app

Spotify
大家用咩歌app

kkbox
大家用咩歌app

moov
歌手楊千嬅為下周二舉行的拉闊音樂會進行綵排,她表示今日是正式綵排的第三日,並預告音樂會將以音樂劇包裝,會用自己20多年來的歌變成故事及對白,而自己是其中一個演員,同台會有5位新一輩的歌手,當中包括陳柏宇

好想睇

有5位新一輩的歌手

MV嚟

點解plug呢首

個mv最尾抄華納放狼煙

無乜睇頭喎

live就麻麻啦

緣兩半
球記

麥當勞都有播緣兩半 好正!

個mv最尾抄華納放狼煙

無乜睇頭喎

live就麻麻啦

緣兩半
球記

新碟D歌奇奇怪怪
好聽嘅歌又唔plug
相反 aga發展得幾好

反咗面!?

上年港台頒獎禮獨一無二攞獎,有人話佢兩個貌合神離

唔係掛
欣宜出年4月22日紅館
欣宜出年4月22日紅館

https://hk.entertainment.appledaily.com/enews/realtime/article/20171106/57424310
鄭欣宜近年主力發展歌唱事業,成績仲有目共睹,去年仲憑《女神》橫掃各大頒獎禮。不過好不幸欣宜今日post咗條片,佢瞓咗喺病床上,原來佢因為跌斷腳入咗養和醫院。

佢話:「早晨,o依家係10月31號朝早10點10分,我o依家喺養和醫院嘅病房入面,因為我跌斷腳,啱啱見完主診嘅骨科醫生,呢兩日都同我講話我要做手術,因為除骨斷咗之外,我腳骨移咗少少位。」佢仲話好擔心做唔做手術,都會影響到佢嘅靈活性,佢仲話:「大家都知喺台上嘅我係好紮紮跳。」講講下欣宜仲開始哽咽:「我好鍾意跳舞,好驚做完手術冇以前咁靈活。」不過佢就話為長遠係要做手術。

佢仲講時間好緊迫,因為嚟緊4月22日就會開佢人生第一次紅館演唱會,佢話:「當然我好希望以最佳狀態、好忘我、好放、好投入咁去表演畀大家睇。所以我決定我係要做手術。唯有做完手術辛苦少少做物理治療,我唔會因此呢隻腳而停咗我、或者阻止到我紅館呢個夢。」佢仲話希望大家支持下、鼓勵下佢咁話。

真心問有冇人真係好鐘意欣宜鐘意到洗幾百蚊聽女神同擁抱愛
以前成日話紅館難開, 冇返咁上下質素/級數唔開得
到之前條線落到你冇級數唔緊要, 夠歌就得
但吳業坤同欣宜完全打破哂呢d野

紅館降格係事實
但其實2010年後出道嘅得C AllStar、JW、欣宜同坤開到紅館(唔知有冇記漏),加埋都唔夠十場

紅館降格係事實
但其實2010年後出道嘅得C AllStar、JW、欣宜同坤開到紅館(唔知有冇記漏),加埋都唔夠十場

cas x3
JW x1
欣宜x1
偽毒x1

開我是女神佈道大會

紅館降格係事實

cas x3
JW x1
欣宜x1
偽毒x1

呢4個真係得CAS夠班
https://youtu.be/8Br0EtgPWa0
陳奕迅Eason Chan - 《之外》MV

當年廁田都唔夠歌
有冇人記得佢當年唱咩

當年廁田都唔夠歌
有冇人記得佢當年唱咩

佢另外有作歌畀人,所以唱埋咩二等天使,大雄,傷追人舍D
有冇人去睇草蜢

當年廁田都唔夠歌
有冇人記得佢當年唱咩

佢另外有作歌畀人,所以唱埋咩二等天使,大雄,傷追人舍D

我都記得佢未出道都已經作左好多

有得聽啦
至尊歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞