日本水蜜桃開箱

1001 回覆
146 Like 1203 Dislike
係邊買?

你唔會買到依個級數,要專登訂先有

咁點專登訂?

笑死
全個PO睇佢講野都覺得佢覺得高人一等 自我感覺良好
佢邊位阿

其實我覺樓主係唔多婉轉,好詳盡正經咁講

咪好似攬住王母娘娘個桃咁 然後大大聲同你講 你唔會買到囉
之前係大阪街市成盒買真係平好多
日本生果運黎香港就變到好撚貴

因為唔係royal級
有專門代理日本進口食品嘅公司,可以代訂日本生果。啱啱訂咗一箱大糖嶺,周末送貨。5kg,一箱大約16個,因為團購有特價,700蚊有找…

700邊間, thx

成本價咁上下,仲要多一個,我問盡友情關係都係7百尾,八百頭。仲要得15個,佢話。返黎出相比大家睇下

嗰間叫谷日Group81,可以上網搵。見到佢網上價錢係900蚊,我係通過公司同事一齊訂,所以有折扣。

啲桃係按重量(5kg)入箱,所以數量越少越着數…
有傳日本生果係打左糖水先咁甜
有專門代理日本進口食品嘅公司,可以代訂日本生果。啱啱訂咗一箱大糖嶺,周末送貨。5kg,一箱大約16個,因為團購有特價,700蚊有找…

700邊間, thx

成本價咁上下,仲要多一個,我問盡友情關係都係7百尾,八百頭。仲要得15個,佢話。返黎出相比大家睇下

好有興趣呀,可以貼D相睇下有幾正麻

自問自答。。。?
既然大家想睇,我就po啲新相

你又做乜野呀?

佢唔做呢個都無咩,一做就乞人憎。。
OP係咪覺得食得起$75一個水蜜桃好威

屌你收皮啦,樓主呢隻桃既品質,係上流人士有門路先買到架

屌你收皮啦,樓主呢隻桃既品質,係上流人士有門路先買到架

咁又係 我又唔係royal點食得起royal級既生果
係岡山見到平好多
傻撚扮乜高貴
點解我咁強調royal呢個級數?我既原意係分享一d one of a kind既野,而係水蜜桃就係最高級既royal級,普通秀級岡山夢白桃周街都買到,有咩好分享,只有較少見既royal級先有放上forum分享既價值,正如你食大家樂唔會影相寫食評一樣,我唔明白強調royal級有咩問題,如何你用1500蚊買個一千個只有一個既富士級靜岡蜜瓜番黎上網分享,比人用$300-$400既白級去比,仲要話自己買貴,強調級數,係同依家既情況冇分別。
樓豬仲未明自己衰乜
我淨係識分榴槤
Btw, 樓主分享吓啫, 咁都(走樣)
點解我咁強調royal呢個級數?我既原意係分享一d one of a kind既野,而係水蜜桃就係最高級既royal級,普通秀級岡山夢白桃周街都買到,有咩好分享,只有較少見既royal級先有放上forum分享既價值,正如你食大家樂唔會影相寫食評一樣,我唔明白強調royal級有咩問題,如何你用1500蚊買個一千個只有一個既富士級靜岡蜜瓜番黎上網分享,比人用$300-$400既白級去比,仲要話自己買貴,強調級數,係同依家既情況冇分別。

1. 分享少見野食無問題,係你自己搞到成件事柒晒
2. 一直以來都無人拎其他桃同你比較
3. 你真係買貴左
係邊買?

你唔會買到依個級數,要專登訂先有

我睇佢呢句係平時你唔會買到依個級數,呢隻桃要專登訂先有

3. 你真係買貴左

有呀,有條戇鳩搵北京桃聲稱平十倍又貪佢唔夠甜。

3. 你真係買貴左

有呀,有條戇鳩搵北京桃聲稱平十倍又貪佢唔夠甜。

唔中意食咁甜都要比你話?我就唔信你日日食日本水果
柒頭

甜根本唔係好食嘅唯一標準
樓主好可愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞