日本水蜜桃開箱

1001 回覆
146 Like 1203 Dislike
今日啱啱買咗一箱水蜜桃,依箱係最高等級royal/特秀級既岡山夢白桃,買咗$900,一共有12個
好唔好食
個屎忽又大又滑 隔住個mon都聞到陣香
好唔好食

好食
如果係甜度特秀未算係最高 最高叫大糖嶺
識食一定原個去皮食,唔會切開囉好冇?

一個可能分比幾個人食

大糖嶺係一個品種,亦分四級特秀、秀、優、良,其中特秀級糖度達13.5或以上,係所有品種之中最高,岡山夢白桃特秀級糖度達12.5,大糖嶺纖維較多,有渣,不太軟熟,亦不夠清,無得同岡山夢白桃、白鳳、川中鳥白桃、清水白桃比

一個可能分比幾個人食

成個咬會食到成枱都係
Btw 岡山好似係福島縣

唔識就睇下地圖先
日本生果真係好正, 反唔到轉頭

大糖嶺係一個品種,亦分四級特秀、秀、優、良,其中特秀級糖度達13.5或以上,係所有品種之中最高,岡山夢白桃特秀級糖度達12.5,大糖嶺纖維較多,有渣,不太軟熟,亦不夠清,無得同岡山夢白桃、白鳳、川中白桃、清水白桃比
係邊買?
係邊買?

你唔會買到依個級數,要專登訂先有

一個可能分比幾個人食

成個咬會食到成枱都係

你真斯文
係邊買?

岡山夢白桃分三個級別,royal=12.5+、優=11+、加工級,你去超市只會買到第二級
最怕水蜜桃入面
好正
咁樣分開一半有咩技巧?

一個可能分比幾個人食

成個咬會食到成枱都係

你真斯文

因為日本桃D水真係好撚癲 係爆出黎
日本生果真係好正, 反唔到轉頭

但係好貴, 75蚊一個
係邊買?

咁點專登訂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞