[PC/PS5] Helldivers 2 入黎做滅蟲專家啦喂

993 回覆
50 Like 7 Dislike
上網見到個攻略幾有point 大家可以參考下

主武器火焰噴子,支援帶軌道鐳射,軌道炮,飛鷹500KG,鐳射無人機,小怪交給火焰噴子AOE,鐳射無人機打漏掉的怪,遇見巡邏怪要麼走要麼秒掉,蟲子對著天空噴氣體的動作就是在呼叫支援,誰抬頭對著天就秒誰,遇見蟲巢直接鐳射炮丟進去掃射,然後進去炸了蟲巢滅了蟲炮,一發鐳射炮可以打死一個半坦克蟲,打死一個泰坦,高難度坦克蟲最好引到一起再炸,別分頭行動,看見隊友直接引過去一起,我經常一個500KG航彈炸死4只以上的坦克蟲,帶筒子的只配打低難度,高難度都是5只坦克蟲一波還帶2只泰坦,什麼筒子什麼無後坐力什麼飛矛全是垃圾,軌道炮就是狙擊槍,一發秒一個,鐳射炮就是AOE,500KG航彈就是鎮場子的,鐳射無人機就是保鏢護身的。
噴子? 大陸人?
機炮full name係咩?
要自己控嗰款炮台?
Charger 一發打前腳會破甲,之後轉普通鎗打返同一隻腳好快死
呢堆野有齊起碼要level 20
Auto cannon?
我覺得呢支麻麻地
打唔入charger
洗唔洗買超級公民版定買普通版夠
多咗張超級戰鬥通行證 啲嘢都幾勁 可以買
正面好似好少武器打得入
新手問題

應該入手pc 定ps5
有cross play 你中意就得
見啲人空投啲飛機炮就炸曬啲蟲洞係邊招?
500kg
啲撚樣叫復活扔撚夠入蟲堆未
有冇group加好友一齊玩?
自己鐘意玩乜就玩乜啦

呢d爽game都要執書包真係無意思

最好就係如果有fd一齊4條友夾好大家專攻邊樣最好
隻game 火箭炮真係要一發秒一件大甲蟲先有人用
入彈又慢 仲要佔埋背包位
神兵磁軌槍就可以
不過20lv 先有
個把勁咩?
連到支那仔永遠lag機
機炮係背包位咩?
勁到痴線
3槍打闊步蟲個頭就一隻
reload算快, 而且吉番個背包位出黎
岩岩買完玩左2場
完左任返去等太空佬走路果陣
有個柒頭行撚到勁前, 我唔小心殺撚左佢
之後我就斷左線... 唔知有無關係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞