[PC/PS5] Helldivers 2 入黎做滅蟲專家啦喂

993 回覆
50 Like 7 Dislike
Solo 或者做路人,難度4以上你地帶咩裝備?
Eagle 500mg, Walking Barrage, Auto rocket cannon, Auto rocket cannon sentry

基本上咩怪都打到 黎緊想試下orbital laser strike 嘅效果
有冇人試過隻backpack 機械人, 見有得揀assult rifle 或者laser, 但係想知效果如何
無人機一定要揀激光
實彈零作用
雷射打蟲好有用, 另一外好處係佢射個時=提你邊度有怪
不過壞處係好易介死自己 / 隊友
收到, 但係激光係咪打唔穿有甲嘅怪,整係殺得死啲細怪?
試過4個一齊用
爽到返唔到轉頭
但都好易TK
拜完年之後即刻番係試下先 仲有咩strategem好用?
主要掃晒細蟲
重點提你背後有敵人
PS版點樣tag某個位?
你又岩,以前十幾分鐘down完
依家1x mb 仲要斷下斷下
R1
1. 拜託大家唔好見蟲就殺
蟲永遠都殺唔晒, 但子彈補得慢
巡邏蟲可以避得就避, 唔好浪費時間子彈去打

2. level 4定5就開始有重甲蟲, 帶定recoiless rilfe先好去打
試過入街場, 3條友on99就咁用普通鎗射........

3. 戰艦upgrade可以先unlock Liquid-Ventilated Cockpit
咁eagle系列個cool down會cut一半, 可以快d用到

4. 台仔推介優先unlock grenade launcher同埋mortar sentry, 話level 6易打多, 我自己未試
有冇勇者試過去打機器人個邊
ps5連線宜家仲有冇問題,唔夠4個fd子會唔會補街人
蟲好玩d
緊張好多, 有近有遠有長距離敵人
軌道炮今集都幾屈
機械人易打啲

啲捕獵蟲飛過來難打到
仲係match唔到人?
竟然
隻驚一個人單機得唔得 冇FD
Ps5滿懷期待咁開game但伺服器要求失敗左三個字係咩玩法
唔一定,
機械人高難度會出坦克車同遠距離直接秒殺既火力。D遠程你射到佢,佢就射到你。
近攻會換劍極速近身斬你。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞