劉仲敬對香港評論整合 (17)

313 回覆
4 Like 9 Dislike
起碼女人都要服兵役先
南韓男女對立咁犀利其中一個原因就係韓國女人唔使服兵役

仲有,以前唔記得係高登定連登睇過因為新加坡果2年national service, 同年齡既男性係職場既平均職位係低過同年齡既女性
行政長官祝賀江旻憓在巴黎奧運為香港勇奪首面獎牌
https://lih.kg/3749003

大家點睇
姨有長篇專講法國
法依一千年都係反傳統嘅國家,以拆封建制度為榮
今日表演只不過再次證明姐
你咁詮釋都無用,不論條女背景、過往言論鐵錚錚代表港共,佢做任何嘢都係代表港共
安華稱馬來西亞已申請加入金磚國家合作機制

馬來西亞總理安華表示,馬來西亞已致函金磚國家輪值主席國俄羅斯,申請加入金磚國家合作機制。 安華在社交平台表示,他與到訪的俄羅斯外長拉夫羅夫會面時,重點討論了馬來西亞申請加入金磚國家合作機制事宜,指出加入金磚國家合作機制對兩國來說都具有重大意義,也凸顯馬來西亞致力於促進強而有力國際合作的決心。 馬來西亞總理府表示,安華昨日上午會見拉夫羅夫,雙方在會談中亦就加強兩國關係,拓展在貿易、投資、安全等領域合作交流進行討論。 雙方亦討論了巴勒斯坦當前局勢,馬來西亞呼籲盡早在加沙實現永久停火、加速開展對加沙的人道主義援助以及聯合國接納巴勒斯坦成為正式會員國。

革命遺毒
党蟈蚑那同心圓

意大利奧委會主席馬拿高:兩位裁判分別來自中華台北和南韓 裁判不應來自運動員鄰近地方
https://lih.kg/3751379
如果係真香港人 就應該掛refugee team旗出戰啦
除咗d鬼婆有可能唔會之外 第d掛親中國香港旗嘅九成都會奶共
所以我懶得睇
https://youtu.be/pjb84N8AReE

骨氣 風骨...
沾染咗支那人習氣嘅人經常會講呢d柒嘢
偏偏講得咁多 但就出唔到噉嘅人
而居然咁多人跟住起舞 戥d柒頭開心
lihkg網民就算啦
講緊係我follow咗d外國流亡港人組織IG 一個二個都賀 尤其是重劍條友
係咪弱智
齋打嘴砲冇乜惠
https://en.wikipedia.org/wiki/Olympic_sports#Current_and_discontinued_summer_program
一於揀返樣 練到自己去打Olympics 或者細路去 或者學做教練 帶支隊去
我夢想之一就係掛五環旗或者鬼佬旗參加得到Olympics 再揚自己旗
志在參與 攞牌就錦上添花啦

好似fencing噉
照計香港噉環境都出到人 出到外國嘅港人後裔都得嘅啫?
乒乓球應該唔夠d強國機械人玩 但係羽毛球應該得 香港 東南亞都出好多勁人
去咗丹麥嘅香港人諗諗佢 送細路去打波 賽場上打贏支那都算光宗耀祖
按其他post 講,香港政府研究過咩運動係少人玩又唔需要土地,先揀劍擊嚟大搞
如果出左國就唔洗行返舊路了
黃絲KOL沖出嚟endorse

香港社會原子、散沙
連人哋咩背景都唔知
有緊密聯繫嘅社會 基本上都會口口相傳 嗰個邊個係邊個個邊個...
係香港先散沙到連名人既背景都收得埋 d人好似冇街坊工友同學朋友噉 好似石頭爆出來噉

呢個問題都唔係第1日
起碼過去十幾年次次湧現d新人(政治界) 基本上個背景都係蒙查查 搞到成日都「捉鬼」

d KOL不嬲弱智 未摸清背景就出聲 結果梗係炒晒車
d阿伯你估佢哋起底有幾叻
lihkg會員就唔同啦
網民OSINT水平不嬲勁 參考shia labeouf支旗個古仔
OSINT情報積累可以係exponential 因為人力exponentially上升 以及每個人嘅技術可以互補

結論就係依家出名嘅所謂KOL嘅政治判斷同軍事能力都太低 有待新人冒起取代
(以上都係基於冇人收共匪錢特登搞亂視線嘅assumption

https://youtu.be/rLLddh6p4Ls
呢條片係2023

2019後嘅香港 100%適用「廉價七成正確」判斷法
因為要歸邊都經已歸晒

Google一搵就搵到呢d片 或者黨報嘅報導(fencing攞咗乜春分站冠軍)
經已可以肯定條友唔係自己友

至於後來搵到d人民大學、行政學院、論文、菁英會... 只不過係棺材釘
即使冇搵到呢d嘢 愛國者都唔會誤判

嗰d喺 爆咗人民大學、國情班、菁英會 之後 仲死撐嘅KOL 愛國者可以順便black list晒佢哋
無論佢哋係弱智 過氣 定係專登 都實係對自己人有害而對敵有益
(不過愛國者本身都唔會理嗰d人架啦?)
Putin想邊個贏都幾明顯下
呢個時候送大禮 放咁多美國佬
香港民族可以創造咩條件去swap HK47以及更加多嘅政治犯出來呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞