[劏房開廚常態化] 低調置業討論區(58)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
呢個post d 巴絲大把貨

除左我

都唔同位置,最平嗰啲唔慌好嘢啦

個景差好遠啦
呢個內園=樓望樓,向海送賽道,一係向北
低水D都合理

應該都會吸引好多年輕買家

難得咁平,景唔好都上左車先
海之戀無得打la
呢個post d 巴絲大把貨

除左我

都唔同位置,最平嗰啲唔慌好嘢啦

個景差好遠啦
呢個內園=樓望樓,向海送賽道,一係向北
低水D都合理

應該都會吸引好多年輕買家

可惜有1/3比A組掃晒
佢地鍾意買大搭個最細

最細6球內仲可以按8成, 太多誘因去搶平果堆喇
要好強運先買倒6球內
之前柏傲一房九百幾萬都有人買

個間格仲要西到咁

點解賣到咁平??
海之戀無得打la

睇住黎打
今次全城滙感覺真係平, 我住粉嶺都近期二一呎啦
其實果20個%點計 睇左下價單都未計到20%

巴打有冇得講多少少 手頭上得百五個頂盡 係咪發展商幫手做二按 想買兩房 aa話折完63x萬左右 條數唔識計

講起柏傲灣,自由搏擊時間中層1房都7球半,條aa同我講3年後升到10球以上,佢都short嘅,我即時潤佢自己唔入2間,咁抵

巴打有冇得講多少少 手頭上得百五個頂盡 係咪發展商幫手做二按 想買兩房 aa話折完63x萬左右 條數唔識計

回幾多?

自求多福

其實果20個%點計 睇左下價單都未計到20%

回幾多?

自求多福

回幾多?

自求多福

【荃灣新盤戰】全‧城匯5年前地價每呎3,124元 三盤最平

荃灣西乃近年私樓供應較多其中一區,今年以來,區內已先後推出三個私人住宅,當中,以全‧城匯購入的「麵粉價」最平。

前身為荃灣交通運輸大樓的全‧城匯,項目當年名為屬荃灣西站5區(TW5)城畔,華懋於2012年初斥約26億元投得,每呎樓面地價3,124元。其後,長實地產(1113)同年以96.3億元中標,投得荃灣西站(總樓面約223.5萬方呎,換算每呎樓面地價為4,308元。至於新世界(017)與萬科合作的柏傲灣,乃荃灣西站6區項目,屬三者麵粉價最貴一幅地皮,2013年初以34.3億投得,每呎樓面地價高達5,088元,乃區內「地王」。

不過,全.城滙批出時設有限量及限呎條款,規定當中62.4%單位為不多於538方呎的單位,且單位總數不少於942伙。受制於上述原因,且華懋最終只是興建953伙,所以樓書中標明,日後買家即使購買兩個毗連單位,亦不可以打通,除非獲得相關部門酌情許可。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=57088500&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170816
講起柏傲灣,自由搏擊時間中層1房都7球半,條aa同我講3年後升到10球以上,佢都short嘅,我即時潤佢自己唔入2間,咁抵

柏傲灣想行真豪宅路線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞