迪士尼宣佈Star Wars《星球大戰》阿Rey再做女主角拍多一集!

256 回覆
7 Like 199 Dislike
Rogue one 堅正
雖然宇宙最強有點Kai
Mando 都算好睇
Ep1 quigon 角色幾討好,又有小鮮肉obi wan 同maul雙頭劍
我以為最後chewie 都要死
最後好彩無

可能唔當佢係人
7叫穩打穩扎, Soft reboot
Adam Driver 有演技
Daisy Ridley 外表英氣, 好過近年迪士尼好多痴線女角選角
Óscar Isaac 基基地, 有魅力
Captain Phasma 外型設計, 當年好多人讚, 週邊算多人買
John Boyega 唔克人憎
Snoke 神秘, 個個估身份
收埋Luke到最尾, 個個好奇佢經歷過咩, 期待解話

根本開個頭算開得好
三集搵三個唔同導演拍同寫已經on9, 放Rain Johnson係中間就更加on9
都唔明既,明明1-3 d lightsaber duels 排得好地地,去到7-9 就食哂屎

btw 我無睇9 但睇過有條片係kylo 把紅劍自動變藍?
舊設定唔係要粒crystal 出血先變紅,又點撚樣會變得返藍
maul 好似本身係stunt actor,因為舞得好睇為佢贏得maul 呢個角色,都幾勵志
真心支持迪士尼逐個逐個ip 玩爆佢
9果時Kylo 死老母之後 FF 福伯出黎原諒自己, 重回光明面變返Ben Solo同丟左把紅劍
丟左把紅劍之後, 自己去打大佬點知比人圍
Rey用原力心靈感應到, 用原力隔空傳左把劍比佢用
kai得夠好笑
佢比人曚眼然後問 認真?個下 全場都笑死
千奇唔好問設定
要講的話 某條友做咗傻仔
如果知jedi招原力治療咁撚屈 洗撚斷手斷腳斷六親墮入sith救老婆

哦 早知的話 分分鐘老母都救埋
啊唔係 好似係連 某唯一比光劍桶死嘅大師都可以救埋

一代版本一代神 早出場就變笑話
迪士尼應該連 光劍溫度高到可以燒門呢個設定都忘記埋
Obi wan 劇集光劍已經弱化到打中白兵身體係回彈唔係斬開
想再睇hayden
聽落都呆呆地
不過又咁講,789 光劍利嘅程度都係謎謎地
第8 集Darth Vader vs Luke 好似連欄杆都斬唔斷
條黑妹仲勁 頂住個洞無死都算
仲可以山長水遠去追殺luke
拍一集試水溫?
obiwan 劇入面條黑妹同埋Asoka 徒弟中劍都唔死
仲要好快recover, 某大師老一家渣左d
醜都唔係問題
問題係成段戲好多餘
令到唔靚呢點放得更大
根本呢段嘢應該拎嚟做聖誕特輯就冇問題嘅
嫌marvel蝕得唔夠多
ep7黑鬼 vs random stormtrooper出過警棍同lightsaber格劍
粒石咩色,把劍就咩色。
要駁有得駁嘅
由6起支嘢已經係Luke自製 唔係舊共和時期產物
技術失傳差過以前+敵方裝備精良咗
最後一碌用舊共和技術整嘅應該係Vader嗰支
(唔計永遠都有唔知邊度標出嚟嘅Jedi死剩種嘅話)
最多白兵,仲要有尚武精神

可惜俾仆街福伯偷襲

無比David Tennant教過整光劍, 自己土炮一律當廢一級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞