迪士尼宣佈Star Wars《星球大戰》阿Rey再做女主角拍多一集!

256 回覆
7 Like 199 Dislike
如果你同我講jarjar 係終極boss都無咁嬲
Rey who?
九品芝麻官?
star war 新定舊根本都係垃圾
黑人男同變性白人男打車輪
老實講果時美國變到咁同侵侵有關
侵侵白人至上主業,令成個主流美國社會反彈去支持左膠
成個荷里活都推起左反侵侵左膠政治正確文化
相反家下柏金登家下反左膠開始流行
D咩叉左膠女權平權荷里活片就仆直
Darth jar jar
呢個真心癲
完全理解唔到班鬼佬咩概念
就算以前荷里活搵華人女演員都唔會用個妹既樣個種
以前係用楊紫瓊 就算單眼皮都識用章子怡 依家都識搵陳法拉 花木蘭起碼係小龍女
呢一集完全係好似特登用樣衰既咁
仲要一開頭要個靚既死左 跟住係咁俾鏡頭個妹
弱撚智
其實拍多套都知係死,不過週邊商品版權先係巨利,等於我送棵聖誕樹俾你有乜問題,但係你要跌錢買嘢嚟裝飾棵樹!
搵達哥拍咪得囉
用意好明顯
就係講一個醜樣+配角氣場嘅人都可以做strong woman
反轉個賭場出嚟仲有空間幫大自然解救幾隻space horse

其實拍d咁嘅野出嚟唔係問題,不過唔擺去Star Wars咁大個IP度應該連嘈都費事
要多元文化
醜既都可以做主角
餵屎俾觀眾食
第8集真係爛到PK,
果陣係戲院睇,
D人已經一路睇一路屌
成集cut左都可以,
完全冇作用
仲有第7集雖然無講出口 但係好多畫面係到暗示rey同luke有關係
仆佢個街每集改一次設定 擺明玩鳩觀眾
今集應該做師父啦就整個黑妹徒弟你嘆下
第8集條女權導演真係冇睇過
已爛
唔會睇
冇比較冇傷害,
第8集真係垃鳩圾,
所以第7集叫不過不失
不如加埋Mace Windu飛落街死唔去
但俾Darth Jar Jar turn撚埋去dark side
跟住「兩師徒」一齊出嚟用紫色lightsaber
可以跨物種添
1-3ok啦,
受當年科技局限,
拍到咁已經係好ok

其實Luke寫到廢成咁,佢咁樣出場會仲啱feel
政治正確拍套新戲味算好,係要攞d經典重拍同續集
佢個重點係講緊係第一位星戰女導演而唔係女主wor
第7集播個陣好撚興奮 隔咁多年終於有新一集… 以為會講Luke的事蹟 點知直飛去老人年代個黑人白兵又唔知要黎做乜… 劇情又抄返第6集… 光劍打鬥比班Fans舞劍仲好睇過班主角…

之後都已經冇入場睇… 在d串流食飽冇野做睇返8,9 痴撚線… 堆設定改到7彩當fans死哂咁 夠膽同的講依d先係正傳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞