迪士尼宣佈Star Wars《星球大戰》阿Rey再做女主角拍多一集!

256 回覆
7 Like 199 Dislike
抄咪抄漫/小說囉
抄 4 5 6 做乜
4 5 6 都係皇子復仇記啲老土嘢之嘛
如果下集一開波講第九集之後好多年Rey 最終擺脫唔到命運已經做左Sith Lord征服咗半個宇宙殺人無數
會唔會好睇啲

9up
雲度後代
何必呢
雲度變性
不如話Poe 身染重病
Rey 同佢結婚沖喜
點知結婚嗰日有個First Order officer 入嚟殺哂啲人,仲老強左Rey
之後Rey比New Republic拉左,告佢殺左夫家
呢個時候Rose 已經成為New Republic嘅高官
負責審呢單案
最後 Rose 同 Finn用Republic 嘅lightsaber斬左first order嘅官。就咁
張佢拍成戲好過啦
搵tonali拍囉 反正佢都未有野撈
Stella Cox - Star War
睇完789心靈受創
新戲咪搞我

而家淨係希望Andor第二季可以好好睇睇
Rogue One 係我心目中數一數二好睇嘅星戰電影
唔係force sensitive 嘅小人物都可以有自己故事
唔似得而家人人有原力咁滯
凡夫Finn居然可以揸住支lightsaber同Kylo Ren互劈
Star War: Tonali 反轉 Canto Bight
電影後出既小說都係亂鳩寫既
第8集個本小說明明話海底隻X Wing已經爛曬飛唔到
第9集就升返上黎飛咁遠
條橋其實幾掂
電影影集就繼續sell女權
遊戲就繼續拓展舊六部曲宇宙 兩邊錢收哂
我堅星戰fans,1-3我覺得正wor
係對白on9姐
Worst character ever introduced
係 fans 就 D+ 都唔睇啦
Disney後只有呢幾隻係被廣泛認可:
Mando S1 (另加Bill Burr幾幕)
Andor
Rogue 1
Clone Wars S7
都要睇嘅
Bill Burr嗰集拍到Tarantino 咁
好L正
btw有mando個幾集Book of Boba Fett都okay
有幾集SW vision都okay (e.g. samurai sith嗰兩集)
入坑嚟講 prequals係好啲
epd 4 頭半個鍾行沙漠行到好似賭俠大戰拉斯維加斯咁
講真如果 7-9 最後係 rey 死 kylo 改邪歸正
而家佢再出一集就 kylo rebuild jedi 已經好唔同
佢而家敢出我估佢9 成會學 barbie 搏可以讚女觀眾錢
我懷疑只要個作品原本Disney無咩期望的話,放手俾人搞反而效果最好
Andor應該就咁樣無被老強劇本
我自己唔係SW fans,只係叫做留意開所以睇埋
Andor就算唔用SW fans角度去評,就咁獨立去睇我會講係最近幾年最好嘅劇之一
不過衣家口啤咁好,Disney唔知會唔會身痕S2插隻腳入去改頭改尾
可唔可以話Kylo off screen搞大咗Rey個肚
咁Rey就名正言順入門做Skywalker
8先係最爛
係要搵女人做主角
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞