迪士尼宣佈Star Wars《星球大戰》阿Rey再做女主角拍多一集!

256 回覆
7 Like 199 Dislike
唔關事
每個jedi把野都係自己砌
自己砌嘅劍係合格證明
講真 無睇過9 真係好好彩
9無啦啦 話Rey識 原力治療都算
屈機到 光劍桶完嘅傷口秒回又算
幫Kylo回個洞時連臉上舊疤都回撚埋真係cls
舊傷喎大佬

我真係想知啊英靈Anakin睇到呢幕 諗緊咩

Vader由救唔到老母 救唔到老婆黑化成sith 嘅悲劇角色
變成 無讀好書 研究好jedi技能樹嘅傻仔角色
其實佢係贏在成個世界觀配套,例如嗰堆動畫,單睇嗰幾集就一般
分分鐘master Yoda 都唔撚識呢招
識嘅anakin 搵佢嗰陣教左啦
佢同阿拉丁條女一樣拍完唔多覺有咩戲上
食屎啦迪士尼
反而Adam Driver有唔少出品,做過唔同類型角色
淨講演技佢可能係SW系列演員頭幾名內
我係指Luke冇正式學過舊共和時期嘅製作技術
唔係話共和有配給
佢最初嗰把係Obi-wan畀佢 係Anakin整落嘅 一定係舊共和時期嘅技術
之後佢斷手跌咗
當然後來Yoda有指導佢(所以佢先會識整)
但夠唔夠時間學滿師係一個疑問 嗰段時間好短佢又有好多嘢要學
體能上 原力上 精神上 同埋鑄劍技術
6之後出現嘅lightsaber都係由Luke教出嚟
而Luke整劍嘅水準有冇舊共和時期流傳咁就係一個可以討論嘅點
因為我唔期待Yoda本人有最好嘅整劍技術+Luke完全夠時間掌握到由Yoda度學返嚟(未必係最完美)嘅整劍技術

因此我先話789出現嘅劍好多嘢都斬唔盡 除咗係電影製作on9外
要返故事嚟講 冇話冇得解釋
咁樣啫

又當然既然789係晚年 Luke有好多時間鑽研返整劍技術
但無論點都好 佢自己再鑽研返嚟嘅都冇咩可能會同舊共和時期嘅技術一樣
甚至再過份解讀落去 佛系Luke有心拎把嘢嘅殺傷力降低都得
估一出場女主拖住個細路仔比觀眾FF 等幾集先開估係咪kai lo ren個仔。
原力懷孕
Adam Driver係威尼斯影帝嚟
Kylo Ren個角色都寫得幾膚淺單薄
憤怒迷惘又中二
辛苦曬佢
其實佢算carry晒佢全部出場場次
如果個角色俾是旦一個Marvel嗰面堆大隻佬明星做,成個sequel應該會再差多一兩級
收養第8集個掃地僧細路, 賜埋Skywalker個姓比佢
Skywalker is not the blood. It is the faith.

只要有信念 , 人人都可以係天行者 .

女權導演 比狗睇啦仆街
唔係講笑,呢種伏筆係好嘢嚟
如果當時肥閪唔係救space horse而係夾走隻force sensitive kid
大把嘢可以寫
阿拉丁係咪公佈左拍2
第二集仲可以拍啲咩
都食左個公主
之後套The Acolyte都好可能大鑊
Kathleen Kennedy果派人搞

Executive Producer + Show Runner + Writer - Leslye Headland
最ON9係佢重新寫個故事
有勁出名既JEDI ACADEMY, Thrawn 三部曲呢啲唔用
搵三個唔同導演拍同寫已經係其次
7都係垃圾
只不過有8呢舊宇宙垃圾先顯得無咁垃圾
仆街了
講真
而家幾套劇都係拍觀眾想要既野
但我覺得星戰123456都係想拍新野比觀眾睇
但呢家完全唔係
當然andor 都比到新野人睇
但星戰主線電影先最重要
代表成個故事,成個世界既發展
好似打battlefield 咁永遠卡係battlefield 2無盡dlc咁
The last motherfucker
https://www.worldofreel.com/blog/2024/1/3/ceagg7u4inz180nfgp3su5tm479opi

Director of Next ‘Star Wars’ Movie Says Her Goal is to “Make Men Uncomfortable”
厭男女權
你應該問仲有咩ip佢未玩爛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞