高回贈信用卡討論區(開放中資卡)(2)

1001 回覆
53 Like 147 Dislike
我本身cheers VI 以外
想搵張低額無腦卡,回現金都ok
好多時買簡單野都冇咁易過500中狂賞派
求問應該開張支銀sogo 會岩d?

Eg 超市實體唔夠500 /網上買戲飛

本身都間唔時amazon 買野
有清講cheers 外幣原來都食到
想問cheers平時碌餐飲使唔使夠$500先有10x分
有無巴打要去旅行?呢張迎新有頭3個月外幣簽賬10%回贈,回贈上限1000hkd,仲可以當飯卡
下個po頭洗唔洗擺埋啲高回贈嘅非中資卡
唔使,但除左1蚊1分,extra 9x要下一個月張單先入分
餐飲同外幣share 同cap
每月簽帳cap $25k

本身cheers發動10x 分 要每月碌夠5000先
但暫時waive直至31/7
支持
有分別架?真係唔知
我惠康卡機比apple pay ,但冇話銀聯

兩套系統黎,收銀會㩒錯
cheers amazon買野都食到狂賞?
狂賞好難中外幣既網購
我單純照碌食cheers 外幣10x分算
唔想重覆資訊,但係會加句叫人去返原本個post睇
有D卡機可以唔分
原來得本地海外實體碌卡先各自cap
我平時本地同海外網購開
仲諗住各自cap
中cat都係各自cap
咁撚癲,真定假
No
Amazon 單純中本身cheers外幣10x
狂賞無份
狂賞海外講明要實體店
連登唔係反中資先join得做會員既
你覺唔覺得連續po嗰度討論來來去去都係幾個人
呢度真係多唔同既人留毛
各取所好啦
有時唔知點解惠康自助付款既機用唔到銀聯
所以自助付款我都係visa master算
收銀嗰啲銀聯就一定用到Apple pay
超級市場好似唔分
24年狂賞新cap 分法
23年狂賞實體店都有分本地同海外

但狂賞好似冇份海外網購cat wo?
我上面post只講cheers 自己個外幣cat會食到amazon 網購
可以用雲閃/BoC pay, 中銀紅大灣同i虛都中有4/4.4
理鳩佢咩咪照講 佢又吹你唔脹
驚閪咩
肯定$5000 入面唔洗每單都至少$500?
網購有紅日、非紅日cap
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞