高回贈信用卡討論區(開放中資卡)(2)

1001 回覆
53 Like 147 Dislike
#3咪寫左
玩apple pay就中銀三寶一齊黎啦
爬左兩頁文 仲未諗到開邊張好
可唔可以比啲意見
我本身用緊mmpower 現金黨
最大洗費都係平時食飯負責埋單 每月約10000
每月網購淘寶同雜物 每月約5000
其他分別八達通 alipay 有咗mmpower先用蘋果批
想問咁嘅情況揀chill定cheers定hsbc好
食飯過 300 可以用 eminent
apple pay 就中銀三寶
食飯

頭3600用citic

一單過$300就dbs em

3600打後就hsbc vs/中銀cheers
按地區買野又有唔同
依家京東購物送大陸禁曬國際卡,微信支付想用香港銀包都唔係全部店比到錢
本身有citic in motion
飯卡想要多張 應該再玩 cheers VI 定 sogo vs?
另外想問 呢2張年費一般waive唔waive到?
Thanks
Cheers係飯/旅遊卡
Sogo係百搭

why not both

年費唔知vi waive唔waive到,sogo我估應該實得
sogo vs 咁小額都考慮的話,即係諗住平日食飯啦
cheers VI 真係唔知免唔免到年費,sogo 應該無問題
另外,亦可考慮大貓VS賞滋味
想搵張好用啲嘅全球飲食卡本身用緊citi cash back for飲食但冇乜感
綜合原卡post同中資卡post睇似乎motion/cheers必備其中一款?

其他類別用緊呢個組合:日常洗費/里數用緊hsbc em、外賣渣打smart、未改條款前手機支付/旅行外幣用mm
以下為人手頂置list, 見到請幫手人手頂置你地都可以幫手加名
玩卡玩得太on9, 需要表揚

小胖虎
班哲明武世
唔好咁啦 佢地開心咪算
小額夠架啦,再搭d食飯卡/網購卡
Apple pay : SOGO
網上: Waku
飯: Cheers
應該齊晒?
算啦
做多咗啦
其實放釘療兄個中銀Google link出嚟,
唔知佢會唔會屌呢
基本唔想太多卡都夠玩
唔好啦,佢都寫左係 hongkongcard forum
要幫兒登train一train d鍵盤戰士, 費事佢地出野做野比人笑
用心良苦的
唔好咁做啦 佢先有權周圍貼
申請完 渣打國泰果張
睇落好似好廢
去完旅行食完迎新就唔撚用佢
加多張sc smart 買日用品
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞