高回贈信用卡討論區(開放中資卡)(2)

1001 回覆
53 Like 147 Dislike

海外大額簽賬首選信銀
唉,貪流動支付迎新,揀咗張年薪要求最高嘅 SOGO VS 申請,好驚又唔批
果兩張world master 門檻有啲高喎
新客?

舊客唔使怕

係新客
應該讀u嗰陣就要開定張中銀儲年資
等我用雪豹姐info, 整個miles version先below only applicable to cheers, assume 岩岩打到promocap

1. 本地簽賬 下限$5000 每次$500
平日每月最高回贈$230,紅日每月回贈$460
miles: 平日每月最高(洗夠cap6389)=0.79/miles, 紅日每月(洗夠cap6052)=0.52/miles

2. 海外實體店零售 下限$5000 每次$500
平日每月最高回贈$230,紅日每月回贈$460
miles: 平日每月最高(洗夠cap6389)=0.79/miles, 紅日每月(洗夠cap6052)=0.52/miles

3. 網購指定五大零售類別 無每月下限/無單一下限
平日每月最高回贈$120,紅日每月回贈$240
miles(只assume網購商戶中cheers cat: 外賣/外幣, 唔包生仔, 建議小試牛刀再同cs confirm): 平日每月最高(洗夠cap3333)=0.79/miles, 紅日每月(洗夠cap3158)=0.52/miles

4. 繳費 無每月下限/無單一下限
無分平日紅日每月最高回贈$60
miles: cheers冇乜特別, 呢part skip
都係個句啦,佢個年薪幾肯定係得個睇字
十萬都隨時批
中銀易唔易waive年費
話說sogo手機支付係咪用app畀錢都計
東亞唔係呢
WM 同 i-Titanium 要求咁低都唔批畀我
不表樂觀
mox真係垃圾黎
上年俾佢套現吸引開左 玩左1次就唔俾我再套
跟手由20幾萬credit cut到10幾萬
而家得返6萬

做乜9 大家千祈唔好浪費時間係mox到
唔用chill?

有網購
我係講緊VI本身4%,唔係狂賞
我上年冇玩狂賞,個玩法/d tc除咗上下限,係同而家差唔多?
用而家個tc嚟講,佢限咗海外一定要實體,網購就一定要嗰幾個cat,冇狂賞係正常(個人認為網購cat好難碌前confirm到)
Inapp有
由佢自己無啦啦鎖人玩爛自己個朵開始就知唔會有好野

等執
申請左sogo用黎做小額飯卡
其實係問緊大家樂老麥個D app畀錢計唔計
我淨係用黎拍卡

D app全部一係chill 一係wakuwaku
老麥chill九折卡
因為要食迎新
19年已經咁講
不過佢哋堅持由佢哋喇
Ching知唔知Cheers VI係咪會strict啲
我同VI個年薪requirement差十萬左右 係咪申請VS算好啲
你網上外幣簽咗咩?
照申請

失敗佢會自動轉vs

Nothing to lose
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞