高回贈信用卡討論區(開放中資卡)(2)

1001 回覆
53 Like 147 Dislike
你講中銀狂賞派?
咁唔止中銀,好多卡都要登記,講唔晒咁多
最出名就係Eminent,無自選你一樣要係個app度篤個掣,否則乜都無
終於睇咗中銀嗰六版紙tnc
原則平日4% 星期日公眾假期8%
1. 本地簽賬 下限$5000 每次$500
平日每月最高回贈$230,紅日每月回贈$460

2. 海外實體店零售 下限$5000 每次$500
平日每月最高回贈$230,紅日每月回贈$460

3. 網購指定五大零售類別 無每月下限/無單一下限
平日每月最高回贈$120,紅日每月回贈$240

4. 繳費 無每月下限/無單一下限
無分平日紅日每月最高回贈$60

Cat 1 2 3 不包括alipayhk wechatpayhk,繳費,八達通增值,保險

Cat 4不包括alipay hk wechatpayhk, 稅

大媽卡人仔對港紙1:1

多過一張信用卡都係登記一次,積分會入落第一張登記既卡

佢啲條款真係睇死人
BTW推廣活動要登記係常識
Eminent連全年恆常回贈都要登記添
MMPower唔揀自選係連6%/5%都無
講緊呢張寫到明終銀理財or above就waive,chill sogo個啲邊有,仲會寫明永久免(sogo都今年先冇咗句嘢)
可能間鋪頭都無登記銀聯系統
銀聯獨立系統唔係global payment嗰隻
20都冇真係有啲水皮喎
但睇得明就回得多
下個po subheader

高回贈信用卡討論區(3) 你登記左promo未

咪玩啦,香港月薪中位數先二萬
唔知
大媽卡我都係比bocpay掃曲最快最穩陣
中銀 SOGO VS 都要 $300,000 年薪
但係渣打 Simply Cash 都係 VS,佢年薪只係要求 $96,000
An dog 發現案
呢張有限制,每單最高回$100
如果簽超過$3000 就要留意
點解手機支付個表冇中信銀聯大媽卡,4%冇下限 cap 14,000喎,有冇咩伏位
理論上信用卡部門同retail 係唔相通
佢好似將綠支當電子錢包唔當手機支付
聽講中銀幾睇年資
我唔夠年薪資產都apply 咗
我係中銀網站搵唔到年薪要求
都係出面D網站寫
用緊PC chrome睇fk you
你apply果陣先會彈出黎
佢啲115,000分真係睇死人
apply個時完全無留意
佢個中位數計埋你返part time 㗎
有報稅=在職人口
笑𠹌咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞