韓國電影集中討論區 (19)

681 回覆
19 Like 2 Dislike
估唔到會拍到
之前仲有人估唔收得開唔到下集
上下集一齊拍架,就算蝕到仆街都要上埋佢
好期待😚
呢度有冇人買左
Disney
通宵睇戲發掘到好野
房子的故事 / i qm home
咸到仆街
殺人回憶

韓鐵 (4K+BD) Street Date: 18 Jan, 2024

欣賞你個名
唔係煽情野
聽講呢套好耐冇做愛幾高汁?
而家先100萬,皮已收
係咪一個禮拜出兩集?
韓國將翻拍長津湖 千萬電影《首爾之春》製作公司將拍攝電視劇《長津湖戰鬥》

新聞:正在寫劇本的《長津湖戰鬥》講述1950年11月美第十軍團手下的第一海兵師團在前往長津湖北方時,與與中共軍第九兵團手下的七個師團發生衝突後,進行為期兩周的撤退作戰的電視劇。

美國1952年已經拍攝了電影《長津湖戰鬥》,中國也於2021年拍攝了電影《長津湖》,並且成為中影歷代最高票房。由此可見無論是在美還是在中,這都是重要的歷史事件。

製作公司代表:這是我宿命的項目,也是我退休之前一定要拍的作品,我想把它拍攝成《兄弟連》那樣的作品。
拍到正確歷史就冇問題
拍到中國嗰套《長津湖》咁就真係屌鬼
洪伯啲戲睇頭幾套會好過癮,但而家越睇越悶
【池建宇死訊藏半年!電影字幕突跳「哀悼文」影迷嚇瘋】
《外星+人》2部於近日在韓國上映,其中187公分的演員池建宇總是穿著西裝套裝現身,擺出冷酷的撲克臉飾演「殺人鬼」角色,初登場就與劉宰明、柳俊烈有一場激烈打鬥戲分,給影迷留下強烈的印象。然而,電影播到尾聲時,字幕卻突然跳出來「紀念已故演員池建宇」,他的死訊藏了近半年,直到電影上映後才證實,令大批影迷震驚不已。據池建宇親近友人透露,他是在2023年8月2日遇上交通事故而去世,享年45歲。
呢個演員真係冇乜印象rip
睇到個名嚇一嚇,以為係似李斯嗰個
原來係佢 rip
cls poster
笑死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞