韓國電影集中討論區 (19)

681 回覆
19 Like 2 Dislike
其實韓版不能說的秘密上咗未
原本ok吸引,咁樣形容完好唔開胃
宋仲基主演Netflix原創電影《盧基菀》將在3月1日在Netflix獨家上線。本片由宋仲基、崔成恩、趙漢哲、金成鈴、李日華、李尚熙、徐賢宇出演。

《盧基菀》由韓國電影學院出身的金熙鎮導演執導。該電影改編自作家趙海珍長篇小說《遇見盧基菀》。講述了偷渡到比利時的20歲脫北者盧基菀和追蹤他的電視台編劇之間的故事,描寫身在異國感受到的孤獨和陌生的感覺,體現了生命根源的悲傷。

《盧基菀》由Yong flim承擔製作,此前由《銀嬌》《沉默》的導演鄭址宇著手開發。
未,你想睇王祖藍扮鋼琴天才
我倫粉, 到時韓版成功定炒車, 都可以追奏周杰倫
仲有全鐘瑞粉
幾時再有戲上, 建議每年拍兩套殺人片比佢先夠喉
由演員崔岷植、金高銀、柳海真、李到晛出演,《黑司祭們》《娑婆訶》張宰賢導演執導的新作《破墓》公開四款海外角色海報,電影將於2024年2月上映!

《破墓》講述接受巨額資金委託進行遷墳的風水先生和與其同行的巫婆之間所經歷的故事,是一部超自然驚悚片。

崔岷植所飾演的金尚德是極其瞭解墓穴吉凶的風水師;金高銀飾演華林,是與風水師同行的巫師;柳海真飾演的高永根是一名葬儀師;李到晛扮演奉吉,是與巫師同行的法師。

https://youtu.be/1p36-zQBNe0?si=-Sxrh5gGyK8O3GQY
正能到
希望佢可以戲路闊啲 唔好浪費左
推介你睇佢舊年有套劇叫身價/bargain,迷你劇來
但係國際播放平台係paramount +,所以名氣冇咁高

身邊有人話好過癮
海報正撚到
身價我搵左好耐先有1080p 追返完紙房再追

可塑性好強,唔拍戲真係浪費左
見佢今年schedule都係拍劇,不過都明白拍劇易賺錢啲
睇完金手指
屌你夠未呀
話說睇開有個駐韓國嘅鬼佬影評人話祖宗膠戰外星人2仲正過1 (佢有利申鍾意1)
搞到有少少期待
link呢?
btw入場前睇多次第一集先,好多劇情都唔記得
呢幾年興頒俾亞洲人,冇乜特別
冇乜問題,值得拎
套劇收視口碑雙贏,同cat入面直頭冇對手
我有睇,兩個主角都係癲嘅,steven yeun值得拎,反而女嗰個我麻麻,佢戲入面個假笑好creepy,搞到見到佢都唔開胃
重睇咗一次,法國之前喺戲院睇miss咗好多細節位
些牙吓?
《黑司祭們》《娑婆訶》

我都鐘意 咁呢套要期待下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞