韓國電影集中討論區 (19)

681 回覆
19 Like 2 Dislike
我都想睇

幾鐘意睇李星民
玄彬、鄭雨盛出演《韓國製造》,製作費高達700億!

⭐玄彬結婚生子後首部電視劇,愛的迫降後首度回歸
⭐鄭雨盛與千萬電影《首爾之春》製作公司再度合作
⭐講述激動的70年代,貫通韓國現代史的重大事件
⭐《南山部長》《局內人》禹民鎬導演首度下凡拍劇
下凡會唔會太誇張 奉俊昊 朴贊郁或者李滄東就話者
Btw係咪又係Netflix做水魚
啱啱睇咗首爾之春
好好睇好緊張
認識韓國近代歷史
雙12事件
揭開全斗換 暴力 統治 開始
之前完全唔知有呢件事
真人歷史同套戲
都係奸到pk

睇戲條友搞軍事政變最後贏咗
喺廁所 喺度狂笑
根本條友就係 鍾意 玩政治 奪權 個人私利
織田信長咁,亂世奸雄套戲最好睇行軍去首都圈青瓦台,跟住被人調番轉頭,調左兩次
李星民好少戲份
感謝告知
有得睇首爾之春了
導演都嚟香港
https://www.instagram.com/p/C3m4deAPF37/?
得英文字幕
應該只此一場
勁多人名同title,中文都睇唔掂,英文點睇
btw點能個朴勳
Mickey 17推遲到下年1月31先上
po已del,睇返最新影人名單導演唔嚟了
HKAFF 2023影人活動 宋康昊大師班
https://youtu.be/35iDgC3grW8?si=7tT8_Diy03j8v5Tu
【電影《破墓》忠武路一哥崔岷植:我那麼想拍的愛情片,為什麼就是不找我】

崔岷植:我分明有著沒有嘗試過的世界,雖然我隱隱約約拍了點知名作品但是怎麼會完全瞭解這個世界呢,我的人生我的作品都是限定的。今後我要經歷的電影世界很多,至今為止拍的作品連冰山一角都不是,首先我沒有拍過愛情片。

記者:你不是拍過《白蘭》嗎?(和張柏芝的那部)

崔岷植:我連對方的臉都沒見過,那是什麼愛情片?
看著對方的臉,一起吃飯一起喝茶,那才是愛情片啊。我對愛情片的慾望很強烈,為什麼就是不找我?
喝著甜蜜的拿鐵聊著甜蜜的故事那就是愛情嗎?愛情是什麼呢?我想苦惱下愛情的定義。難道只有帥哥美女們的愛情才是愛情嗎?我好奇愛情的形態。
oldboy咪愛情片囉
咁係咪留返其他渠道睇仲好?
咁我去搵石橋英子喇
Bong Joon-ho’s next film ‘MICKEY 17’, now release on January 31, 2025.

Starring Robert Pattinson, Steven Yeun, Naomi Ackie, Toni Collette and Mark Ruffalo.

屌 出年先上
原本3月尾上,以為改期大概秋天就有睇
而家先知有呢個節目仲要開售埋
大部分賣得七七八八了

得英字冇中字啲人名實睇到1999
我想苦惱下愛情的定義。難道只有帥哥美女們的愛情才是愛情嗎?我好奇愛情的形態。

想睇
條友今期好迷全鐘瑞
https://www.instagram.com/p/C3uYPspSc01/
500磅柔狗同老麥嘅愛情片
啱啱入去睇
全院滿座
柳承龍嘅戲路開始同炸雞分離唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞