[KPOP] K-POP 2024討論區 (1)

1001 回覆
4 Like 19 Dislike
駁唔到
Lia 緊係啦
咪怨啦
唔同意,本質你歌夠好就算團唔太紅音源都有機會逆襲
只係上年已經有H1Key同5050,最近都有VIVIZ;韓國人啲口味其實好大眾
而家JYP是原罪
自帶音源Debuff
Itzy 點樣先可以紅番?
Flop 一兩次都話下次再努力
而家有D 返魂乏術feel
成日覺得依個tiktok challenge好油膩
(幫女仔fd出)

唔係早幾日既事,2年前開始,我條仔已經開始迷張員瑛
最初覺得佢只係搵個精神寄託,冇問題
我都有追過星,我都知係點既一回事

但Dive真係唔係同一層次既生物
尤其是追開雙塔既Dive
(佢係極端飯,會用幾部手機一大堆唔同既twitter acc 去做任個隻)
仲要時不時cap其他dive group既花生傳黎傳去
之後日鬼日send堆無聊gif/sticker都算
我有時都會send呢堆比朋友,佢以為我傳教,其實係一邊用一邊恥笑
然後又買左成堆唔等使既野返黎,絕對係無用之物黎
次次去活動買完一堆無謂野堆到成屋都係又唔清理又話唔捨得放
所有林林種種既事情堆積係你兩個人之間
你同佢個段關係,變左只係打工他
你幫佢打工搞ABCDE咁多樣林審野
換黎係想親密個陣就話攰,話想早訓,一係就冇反應
我直頭唔知XXXX個陣佢究竟諗緊咩,一諗到呢樣就想死
但去演唱會搞到勁夜都仲係勁hyper
真時都會諗不如真係算啦
早幾日咁岩話想去ikea買家私睇下新年係咪換返個櫃(因為擺太多垃圾)
佢又帶左隻死人頭cherry公仔去玩
行到戲院個位無啦啦叫我拎住個公仔影相,影個下我真係成個腦都空晒
我究竟係到做緊咩?我點解仲要同呢個人一齊?
點解我要受呢種冤屈?
點解我要拎住第二個女人既死人頭去影埋9唔答8既相?
仲要比佢拎去dive group share,仲要比人公審
影個下我覺得自己成個人都唔再屬於自己,好想逃避呢個身體
前日同佢講左我感受,佢話我小題大做
於是當晚我立即搵地方搬

當你見到我呢篇文出左之後,你唔會再見到我
因為本身我地一齊住個地方,一直都冇屬於我既空間
我成gip行李連埋個背囊,分分鐘30kg都冇
你咁中意Ive,咁中意張員瑛
祝你同個堆公仔一生一世
有無人可以改秋蛇版本?
冇啦冇啦
要谷底反彈,新歌要大爆先得
南韓四大經紀公司之一的「SM娛樂」旗下當紅女團aespa將首度造訪台灣,出席16日的「明基佳世達集團」尾牙活動,她們將創下「第一組接下寶島尾牙商演」的韓星紀錄,4位成員Karina、Giselle、Winter、Ningning(寧寧)屆時的一舉一動備受粉絲關注與期待。《NOWnews今日新聞》獨家取得活動現場將祭出「總統等級的高規格維安」消息,以防媒體、粉絲、閒雜人等乘機進入。

韓星來台表演「享有高規格維安」已是常態,抵台班機與下榻飯店保密到家、搭乘環宇VIP進出機場、保鑣與工讀生當左右護法都為基本配備,一來是保護藝人安全,防止有心人士圖謀不軌,二來也能顯現該藝人的名氣等級,不過這些情況幾乎只有明星來台開唱時才會發生;aespa除了上述待遇,屆時現身「明基佳世達集團」尾牙會場,周邊維安更是比演唱會規格「高出一等」。

根據員工透露,自aespa確定出席「明基佳世達集團」尾牙後,公司上下對此相當嚴謹,現場屆時確定戒備森嚴,有望比照去年的「家庭日」活動規格,除了可能要核對個資、照片、員工編號,員工還得掃描QR code才能進出尾牙現場,但一切仍視當天狀況為準。
Circle Chart Music Awards
唔係早幾日既事,2年前開始,我條仔已經開始迷黃鉉辰
最初覺得佢只係搵個精神寄託,冇問題
我都有追過星,我都知係點既一回事

但Stay真係唔係同一層次既生物
尤其是追開辰菲既Stay
(佢係極端飯,會用幾部手機一大堆唔同既twitter acc 去做任個隻)
仲要時不時cap其他stay group既花生傳黎傳去
之後日鬼日send堆無聊gif/sticker都算
我有時都會send呢堆比朋友,佢以為我傳教,其實係一邊用一邊恥笑
然後又買左成堆唔等使既野返黎,絕對係無用之物黎
次次去活動買完一堆無謂野堆到成屋都係又唔清理又話唔捨得放
所有林林種種既事情堆積係你兩個人之間
你同佢個段關係,變左只係打工他
你幫佢打工搞ABCDE咁多樣林審野
換黎係想親密個陣就話攰,話想早訓,一係就冇反應
我直頭唔知XXXX個陣佢究竟諗緊咩,一諗到呢樣就想死
但去演唱會搞到勁夜都仲係勁hyper
真時都會諗不如真係算啦
早幾日咁岩話想去ikea買家私睇下新年係咪換返個櫃(因為擺太多垃圾)
佢又帶左隻死人頭jiniret公仔去玩
行到戲院個位無啦啦叫我拎住個公仔影相,影個下我真係成個腦都空晒
我究竟係到做緊咩?我點解仲要同呢個人一齊?
點解我要受呢種冤屈?
點解我要拎住第二個男人既死人頭去影埋9唔答8既相?
仲要比佢拎去stay group share,仲要比人公審
影個下我覺得自己成個人都唔再屬於自己,好想逃避呢個身體
前日同佢講左我感受,佢話我小題大做
於是當晚我立即搵地方搬

當你見到我呢篇文出左之後,你唔會再見到我
因為本身我地一齊住個地方,一直都冇屬於我既空間
我成gip行李連埋個背囊,分分鐘30kg都冇
你咁中意Skz,咁中意黃鉉辰
祝你同個堆公仔一生一世
其實放棄啦,
新一代要睇舞台既都轉曬lesex
原來你係gay
後巷都影
唱衰香港?
個的士司機識唔識佢
笑死 掛住影 倒到成件衫都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞