[No smiles All business ] LA Lakers | Mamba Forever 討論區(502)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
家陣都係一星四射
之不過粒星係Vando
今日咁岩有手感

LBJ無外線手感果日 咁樣排陣真係唔撚知可以點打
今日係咁啱成隊有手感
連ad 都有long 2 , 3
不過依幾場ad mid range 好似準返少少
換Alex Caruso
9M/1yr 場均9.6/3.4/2.3 1.6顆3PT 46 3P%
防守一防水平
同價位你唔貼首輪 冇可能換到
看見正選陣容調動已經知道火腿失去理智
同時放上Vando+Reddish+Prince
理論上防守會有所提升
派出4側翼陣理應嘗試單防
火腿卻從開賽階段直接守Zone
繼續放投3分
對面單節攻下39分試問防守有何分別
正選陣容同時亦極度貧攻
雷霆只要收縮禁區湖人便毫無辦法
只能依賴lbj ad
直至reaves Rui上場才有所改善
正選全防守後備全進攻
接近30場過後仍然找不到平衡點
Vando放上正選合理
可以放大防守端作用對ad有所幫助
但理應撤下Reddish或Prince其中一人
正選陣容改變同時竟然可以繼續派出Dlo Ar Prince
本季已多次證明這組合失敗
上場比賽過後已經多位球員對球隊輪換表達不滿
包括ad lbj Dlo vando reaves Rui
正當以為火腿上半場繼續只用一個暫停
卻在第二節尾段湖人打出11-2 run的時候叫暫停
外國網友曾說火腿在對面球隊打出一波流時不會叫暫停
只有湖人打出一波流時才call timeout
事實果然如此
火腿有如長輩般暖心
要一挫年輕人銳氣
亦要為雷霆爭取一些休息時間
作為雞湯型教練都要對敵隊年輕人照顧有加
第三節一度領先26分被追至16分
不過火腿態度依舊
尾段sga找回手感
手持4個暫停仍然無作為
為第四節雷霆反擊埋下伏筆
Dlo+ar+prince之心繼續不死
第四節雷霆一度追至單位數得分
現時正選陣容會實際上會令Lbj第四節體力下滑
第一三節持球攻比例比過往提高不少
火腿為保帥位出此下策
希望下一場會作出調動
Ad已經連續多場交出穩定表現
中距近幾場比季初穩定不少
Rui連續2場隨著上場時間增加投射水平亦同時上升
Dlo被貶後備知恥近乎勇
終於交出合理表現
單節12分助球隊第二節成功拉開比分
今場亦都繼季中賽後再次看到全力詹
100%3分命中率以及罰球命中率實屬罕見
第四節疲態初現卻依舊單節高效攻入15分
不愧為第四節先生
今場防守策略依舊放投
興幸雷霆今日3分手感不穩加上湖人3分爆發才有幸獲勝
如果每場仍然依靠對面3分失準來取勝
Ham的帥位相信都不會太穩固
個人覺得架仔可以代cam個正選
真 宜家係求神拜佛 AD咪撚傷
季初明明有be陰部 可惜
Favors, noel 底薪啱唔啱洗
Rmbj屌你差唔多40歲仲交緊巔峰stats真係好撚痴線唔好話我吹奏 你可以唔中意佢但要respect佢
Dlo❤️🫰
Nike整返聖誕波衫得唔得
cam 又questionable
玩撚完
聽朝就射到你地跪地求饒
綠師傅 理論上 可以防守 可以組織

實際上 會唔會變成龜龜咁 無哂空間
1換1有保證
咪搞啦 咩lavine Green 呢啲CLS
全隊questionable呀笨
GREEN 今年3分43%
不過黎到唔知仲有冇
同埋換佢應該要用勁撚多野..
勇中過伏應該唔會再想要DLO
敢唔敢聖誕大戰輪休
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞