[No smiles All business ] LA Lakers | Mamba Forever 討論區(502)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
朝,根本2班波
今年唔做trade 根本行唔遠
等交易日 睇吓rob點搞
選bodgan係另一個option 但托7冇啦啦點解要幫你先 講真依家個正選陣咁K型 Lavine入黎可能先係正解

Vincent係咪都出唔到 (又比熱水過一棟), 我真係唔介意All in 摶一搏,呢個陣係咪都champ唔到,到時廢老又老一年
真係弱化晒d role player…
之前湖人屌開果d…離隊後..隻隻都正常發揮
咸狗問題佔一部分啦
個陣啲人攻守唔平衡都係好大問題
有攻嘅冇守
有守嘅冇攻
做教練其實都好難出
到最後就變咗chur死雙星
問題係公牛冇咁on9 首先一定唔會換秃比你 除非你肯出reaves 加上DDR老加冇3分

最好其實係單換到秃
不過我都係驚Lavine 嘅防守
如果有佢可以減輕廢老負擔
又可以順便帶下二隊
但係3分要有啲水準先
佢季中賽死好運咋嘛
決賽對公鹿輸鳩咗啦
師兄睇黎好憎Lavine 我都係比較現實向姐 DLo你會期望trade到啲乜返黎 我都想rob又整啲打劫trade呀
上年8v打playoff穩到乜咁
今年兩隻都比佢用到廢晒
係呢個月先肯比多d時間多d波佢地
依家係想要隻C+一隻2 way player
AD咁當打唔想哂咗佢
換kelly可以單換
有三分有防守仲要肯做污糟野
預左佢冇防守 佢搶到分同拉開到個內綫比AD已經完成任務 佢三分debuff都仲有剷既 先28歲 份約係毒約黎架啦 講到明
其實係教練問題
佢進攻防守戰術都係完全冇體系
進攻靠單打
防守靠zone 內收放3
一套戰術打天下 唔識變..
Rotation to 又差

冇諗過一個完全冇強項嘅人都做到主教
以前brown Vogel 依啲勁在防守
Lue 勁在靈活多變 平衡巨頭球權

咸咩撚都冇
咸真係好撚廢
講真冇睇開公牛波 但佢係公牛做大佬 同黎湖人做三弟 個expectation都差好遠啦 不過我同意not the ideal trade 只能夠講唔trade champ唔champ到都唔好提啦 季中廢老同AD肯定操到傷晒
咸狗真係低配版doc rivers
論雞湯又唔見得佢叻得去邊
最大成就係咪氹到龜落後備
場場都放人3賭人唔入
又淨係識跟plan唔識睇邊個hot邊個狀態入
真係連登仔做教練都一定教得好過佢
仲要平時訓練都係唔知練咩
到打個陣又淨係識一星四睇
同公牛換一定係ddr+禿
Ddr雖然唔勁但起碼有一手招牌中距先
Ddr
禿
扑頓
Kelly O
Gray Trent
呢幾隻係比較容易trade到 份約亦都現實啲
其他枱底下有咩打劫trade就廢事講了
3換1 其實變左更加chur 盡班正選
最理想就扑頓加kelly
補番中鋒同埋控衛 兩隻都係2way
其實最鳩kick係依家兩隻底 閪屎都夠冇撚用
咸狗唔知做乜鳩雪埋木 但係轉個撚頭叫閪屎企三分線
你話木企個個位都有d用
閪屎企個度真係出嚟搞笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞