[NBA][76ers]費城76人討論區Philadelphia Sixers (14) -- Playoff

431 回覆
1 Like 2 Dislike
大家落力討論下交易咩人向東岸決賽進發
續上個post,你一開始講理據咪好啦,你自己就用結論吊我,有意思?

回應番你,我提出DLO既可能性在於,係想佢作為一個第六人既角色,所以佢pace唔高無所謂,甚至bi game唔好都可以原諒,係希望佢既存在可以令Maxey既無球能力發揮到,始終Pat未必一直有咁既3分

當然,你講緊係正選加完場五人咁計,咁佢的確唔夠好
幾日冇上水做乜咁大浸火藥味
搞到我以為個10號名人堂next lbj又返嚟

論交易 始終認為OG Brogdon 先係答案
無奈一個貴又難續 一個易傷又卡cap
但講真 冇呢d問題人地都留底自用啦 幾時到我地76

退一步 補個射手加個控球其實都可以
MB 生涯一直都好識得同射手夾
redick Seth shamet求其跑個hand on 3分都好有威力
而且球隊其他位都識守波情況下 要cover 一個防守漏洞型射手唔大問題

但係dlo似乎唔多掂喎
係有些少傳控 但正因為佢識D控球 唔識點安份做個跑位射手
心態容易暴走 又容易頹
差唔多價錢 我會想要buddy hield多過佢先
hield 就調轉 無論係咪good look接波就射
Hield幾好呀,狂出手正正係我哋無既類型
Lm
呢幾日啲賽程廢到唔想睇
無咁激,不過希望睇到唔同球員有表現既話,呢d對手啱哂
做乜Roco 無晒D 3分出手
Roco d 三分係咁架啦
話說Markkanen Ainge 要賣了
所以咪冇得上
細摩越打越好
理解Nurse點解上佢,有身高、有單打、有三分,完全fit晒費城而家個體系。
我都係想睇Roco 多D
佢出手上返5次就好la

最開心係Tobi 好似活塞想要,快D trade
oubre
oubre,Roco炒炒埋埋啲lay-up,神撚早贏左啦屌
少少緊湊
maxet first step快撚到
贏到木狼
MB 51分勁到
Embiid連續幾多場30+
唉Harris真係太廢,明顯側翼都係唔夠好,無人阻到KAT同McDaniels,最好真係補到個半正選控衛同一個正選鋒線
Harris個問題由518第一年講到而家 算啦 都最後一年
季初諗住好少少,點知又打回原形
算還算 唯一係望佢trade 返些少野返嚟
始終冇啦啦縮左四千萬cap都幾傷
最嬲嘅係打celtics 比華利morris Roco 打得咁好輸比條L屌Harris 罰球
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞