[第二季倒數區] 我內心的糟糕念頭 (5)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
簡單啲講就係有堆MYGO 死忠覺得羊宮唔專注MYGO 所以發顛?
我有冇理解錯
用角色同真人比會否太癲
之前機戰post見你地貼屌柒賤種
其實好唔好睇
差唔多

我純玩梗圖 都feel到係痴線野

見係羊奶 有少少興趣
係中國人
日本都冇人當係一回事
得啲中國人先少少野搞到發顛
牙羊呢單嘢你唔係深度fans你根本唔會理解到發生咗啲乜,啲路人忽然fans只會覺得為咗個訪談喺度炎上好莫名其妙,其實呢個只係導火線

先講X上面嘅問題,高松燈生日嗰日羊個X連RT都冇,相反山田杏奈甚至連推子入面個路人生日羊都有RT,呢個係班尖真人團算係史上第一次,MyGO出碟又唔RT宣傳,隊員生日剩低嗰三個隊友都有cm祝福,隔離姊妹團都有4個人留咗cm,你個主唱就乜都唔講

再講live表現,12th live唱到斷氣,人哋長谷川育美為咗恆星live去咗成個月gym room,而且人哋本身冇expect有呢個live,你接咗班尖嘅job就預咗會有live仲唔走去練氣。仲要其實MyGO入面唱得比佢好嘅唔止一個,林鼓子虹咲嗰邊cherry boom幾撚難唱仲要跳埋,6th 4場每場超常發揮,仲要一場比一場好,青木少歌嗰邊又係難度高嘅歌都唔差。羊唱得唔掂就算,仲要俾個鑊角色孭,話乜舞台上的燈還在成長

最後呢下咪引爆,人哋武士道帶你上武道館,其他隊友喺度感激不盡,你喺度話要接多幾份job,唔知以為你日日上東蛋睇唔起個project

不過牙羊做嘅嘢真係不能盡錄,只係將最重要嘅事件寫做懶人包俾各位認識下,大致就係咁

原來呢個先係佢
但佢靚女,已原諒
佢好撚認真打一大段野
比你戇鳩一句終結
笑佐
[離題]
冇聽開bocchi radio
原來長谷川去左成個月gym room
個陣就係都諗 成場咁唱得 好屌
我有認真睇,睇完都嬲嬲地準備去x出精
但一見到佢個樣就心軟賓周硬,嬲唔落
就咁睇YOUTUBE 果啲精華片段,我覺得可以轉行做歌手
又好聽,而且又有台型
你想激死果位巴打咩
都唔需要力千粉
如果係從上年4月一期開始留意羊
X有整鐘仔 再到mygo
就會feel到熱度係明顯唔同
就咁睇懶人包,阿羊唔得wo,連門面野都做得咁差,感覺一紅就大牌左,唔怪得mygo fans咁嬲
老實講一開始到而家唔覺得羊係僕ヤバ特別出色
只係遇到好角色

反而堀江瞬配得好
長谷川好似捱左好耐
佢把聲好聽 又特別似某前輩
另一個名大活躍
以前係裏番打滾?
同華哥一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞