[第二季倒數區] 我內心的糟糕念頭 (5)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
補上荒木哲郎的神級運鏡

記得當初第一集開頭勁尷尬
好彩有追落去 原來係純愛だよ
當初以為係睇男主中二病發作發足13集
每個ost都超配合個情景
證明夠寫實
同埋我覺得佢個種尷尬係可以接受既 都係青春既尷尬

唔係個種"我不受歡迎 怎麼想都是你們的錯"或者"在異世界獲得超強能力的我,在現實世界照樣無敵" 個種尷撚尬到想撼頭埋牆自殺個種尷尬
喪女係另一個境界 唔好拎黎同其他廁紙比
所以覺得作者好厲害,寫得出男生青春時期既諗法,戀愛劇情又捉到個距離感又甜。
嗰種感覺自己好獨特,用中二病嚟掩飾自己嘅感覺真係幾真實,再加上on99但係女神級嘅山田竟然主動埋身嗰種既興奮又難以置信同埋手足無措,青澀嘅初戀大概都係咁嘅感覺吧
初頭我都係
因為個title咁樣我以為套野係講男主點FF
隱世純愛番 唔係手痕開黎睇就miss咗
第一季播既時候,覺得個名勁奇怪所以冇興趣開黎睇
但見連登個討論post成日都被推番上黎,不明所以,所以先開黎睇下咩料,點知真係好睇到追咗幾集,然後每個禮拜都追
最緊要唔會轉彎抹角 睇得好c服
第二季呢首op d 歌詞真係完美展現男主內心
你睇S1, 如果你識野, 睇得明D細節, 去到一半打後會需要返睇全套
有D台詞動作演出會突然叮一聲GET到

漫畫我都好似溫左兩次
我覺得你捱過咗頭5集就會柳暗花明
我那時都係咁
聽人講好睇~跟住頭3集真係死頂
節奏慢而冇乜劇情
男主角唔係咁易令人代入
但睇到第4集開始好啲
過咗第5集~你就要開始打定胰島素先好睇
我懷疑你偷黑出租女友 但係做得好

old photo is so egui
套ptgf 200話如一日
可能係我地悲觀
書包都一樣 係咪cosplay黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞