【十月新番】【動畫】《葬送的芙莉蓮》討論區(5) **劇透請四重加密**

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
隔離貓貓唐代風聽到mad scientist呢啲字無可否認係有少少出戲
不過始終動畫係俾現代人睇 好難避免
隔離貓貓唐代風聽到mad scientist呢啲字無可否認係有少少出戲
不過始終動畫係俾現代人睇 好難避免
我唔鐘意曲風,但歌詞係完美既
其實除非好似魔戒咁宏大,如果唔係無得避好多異世界作品角色講野同行為都好日本人,如果要咁潔癖就要另外作一太語言文化先得。

呢套其實已經算好好架喇,大家可以留意下,綽號呢樣樣野係魔族既文化,葬送的芙莉蓮,斷頭台阿烏拉,之後出現既,作者為魔族創作左一套特有文化出黎已經屌打大多數奇幻漫畫架喇。
啲人係彈曲風唔啱套野風格
歌詞一直都係讚好
愈聽愈好聽喎
主歌感覺似芙視覺,淡淡咁講述同勇者一行人嘅冒險
副歌就似講到旅途中驚險刺激嘅部分
我是覺得啱feel的

@yuri_kyanon
呢個曲風唔係淡淡咁講呢
我諗如果係你的名字果種曲風會好d
歌詞真係好屈
個個比idol養大曬個胃口
不過style的確係有d唔夾既
milet ed首Anytime Anywhere曲風就啱曬feel
https://youtu.be/Ye7BGnlTZmQ?si=XwG1n1TxS_CS_VYB
我私心覺得呢個幾好 或者係片尾曲
初頭覺得唔夾
但係後尾劇情有d打鬥刺激下又覺得幾夾
主歌明明就係一千零一夜既feel
夾撚到
想問繁日/淨繁 睇邊個字幕組既好?
viu字幕組
有冇第D呀? VIU 有LOGO
睇正版啦
呢套咁多正版途徑
Netflix又好, 巴哈又好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞