[有圖] 休假期間上司打電話嚟,少妻代接電話並警告不要再於休假期致電丈夫,之後丈夫被炒

302 回覆
57 Like 840 Dislike
家庭崗位歧視
多數係被炒者係家中老人/兒童/家庭等依賴照顧既人既主要照顧者
先至可能會被考慮
而且唔係大哂的
可似突破盲腸! genius!
跟本證明唔到
照炒可也
係冇證冇據公審成功先戇鳩

想公審人又淆底唔敢post證據(或者根本冇證據),咁撚驚咪接受囉,又要條氣唔順post上網

做好多嘢都要代價,唔係所有人都要順你意
上咗熱門啦
可以兌現承諾
除非白痴到工傷、懷孕期間或之後短時間內出手,99.9%都係衰多口講咗個「理由」出嚟,如果單單引termination clause 根本無嘢講
寫文又 Kam 到
圖又冇

弱智夫婦
但佢老婆代表佢表現

人應該係一個獨立個體
冇 我果時都未入果間公司
因為以前有個舊同事on99咁都唔敢炒,轉左幾個部門都冇人要,最後比人當佢清潔阿姐咁洗
一問之下先知原來有單咁ge case
如果call redundant 短期內唔可以replace
24小時on call係公司有電話資助?
無就收工時間聽都唔洗聽
錯在講左個理由
份咩工咁巴閉
講兩句就炒
上司炒人理由:「你屋企人會咁,我怕咗唔敢繼續俾task你去跟」

樓豬公司或上司幾時出過糧比樓豬屋企人?
三唔識七,又唔係同事,條垃圾上司怕乜撚?
三唔識七都怕,叫條垃圾上司唔好出街
依家腥港一街都係刀手,又日日有人跳樓
係唔係唔洗出街,唔洗返工?
真係岸撚鳩
咁既質地都做到人上司,間公司遲早玩完
樓主似係智力出事俾人炒
係咪請你果時你冇報自己揸白卡
上面都有人講左
做美容 分分鐘連張約都係自僱 樓豬個白卡以為咁樣既background就叫background
貼張公司名既圖就話係有圖
到而家都未有證據出現 然後不停叫人公審間公司
正常人都保持兩秒距離先啦
陣間原來真係白卡
有無人覺得樓主講野好1999 屌拿星 睇得辛苦到
擺到明俾老公屌佢多撚手
咪係度想圍爐帶風向囉

正路老公諗住唔聽電話
點知呀老婆又8婆上身 拎黎聽
好多港女都係咁
自己電話響就唔敢唔聽
咪用老公果個黎發洩
退一步講
唔通解雇理由真係寫少妻代接電話咩
公司稍為大d
performance冇問題係好難炒人
最少要有幾個written warning, 有條友consent先有可能
HR 根本唔想有麻煩野,唔會APPROVE 的
開個po想玩公審又講啲唔講啲
樓主明明唔係事主又唔講清楚
又話有圖到而家都唔post
講嘢1999睇到嬲
咁你出圖未?

應該都係傳下傳下 9up 當真
開名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞