[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (110)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
自膠
講緊占士
如果吹犯規成件事合理好多

佢冇吹錯不過比我唔吹
我理解係咁

所以安東尼泰萊成日都柒

佢未至於跟錯球例但係10個有9個都唔會吹

Eg車鏝同佢英冠果2個soft penalty
後備:Wong Ho
【聲明】

冠忠南區將會就昨晚港超聯賽事 - 傑志對冠忠南區,出現VAR裁決延誤事件,向足總及裁判小組了解整個判決過程、VAR助理裁判及主裁判溝通程序是否出現問題。期望在事件上得到徹實和合理解釋。

#kcsouthern
原來今日呢場冇直播?
公開對話未
主球證吹得就覺得係foul
如果VAR覺得 50/50 仲要主球證去睇咪即係話主球證吹錯
就係有明顯錯誤先叫球證睇多次 所以睇得就九成會推翻
追上英超啦
睇多幾次重播 無論係川瀨雙手禁住史葛嚟頂 或者係社馬斯無意地同鵬撞埋一齊(球例係保護龍門)其實都係可吹可唔吹

好難話吹左就係錯 唔吹就一定岩
Yes

我以為古古對鏝吹完12碼叫安東尼泰萊睇返一定冇事,結果佢就係維持原判果一成
個問題係主球證一開始係吹咩先?越位,杜馬斯定川賴?
唔係賽後夾完口供同傳媒解畫就完咗

後備陣容:羅曉聰、朱偉鈞、張桂華、周家樂、蘇啟浚、劉君正、尤朗、黃偉國、李昀洛、何浚皓、韋健豪、陳浩嘉
足總裁判總監張炎有回應查詢時表示,當下主球證已判罰入球的川瀨浩太頂波前推人犯規,本判罰直接自由球,但同時旁證示意有人越位,由於犯規在越位後發生,主球證示意以越位(間接自由球)的方式重啟比賽。

而因為入球被判無效,VAR必然會介入,「覆檢後發現沒有越位,但事實是有推人,所以場區球證判決沒有明顯錯誤,最後依據的是場上的決定。」

而家就係主球證同VAR都覺得川瀨有foul
如果VAR推翻左川瀨有foul 都要再check 杜馬斯有無foul先成立入球
多謝支持加比爾FC
好似係伊泰路debut?
其實三個球證都on99
其實最好就係入波
再var一次過好似阿對鈕咁check哂三樣
其實有var嘅情況
全部球證一見到入波都會先判入再等var
香港就三條友吹三個foul
on99咁
全場尺度一致冇錯,不過全場都係咁個場面會失控
球員就會係咪都投訴
後備換入過兩次
正選就第一次
當下主球證已判罰入球的川瀨浩太頂波前推人犯規

呢個有冇鏡頭交代?南區,東網都冇人知係吹川瀨
你咁講無得拗 判左入波VAR都可以推翻啦
鄭進泓洋名真係叫Xaxi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞