[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (110)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
原來係onside,我睇錯
上季都好似咁
有一排突然drop 得好犀利
今季好明顯季初谷到勁,之後傷兵一出就收皮

前線除左marcus同肥大,基本上冇後備用得
跑唔到碌都得
根據張炎有解畫,係吹犯規
留隊->必然正選
去其他大隊->唔知競爭情況係點
「綠戰士」上場在「賽馬會菁英盃」擊敗香港U23,重返勝軌。踏上「足總盃」征途,主教練李志堅也期望球隊能夠繼續取得佳績:「如果可以憑『足總盃』冠軍攞到來季亞洲賽資格,對球隊未來發展會係好事之餘,對球員都會係一個動力。」「堅Sir」認為球隊表現已非常努力,惟指出門前把握能力仍有待改善。他透露上場受重傷的卡朗,下周將進行手術,預計要長抖一段時間,好消息是謝家榮及陳肇鈞完成港隊賽事後已歸隊,今場可以候命。

晉峰連續兩場在領先下,最終同樣大敗而回,總教練何信賢指場上欠缺老大哥壓陣,球員集中力及心理質素有待改善,很多失球能夠避免。「粉紅兵團」早前曾在聯賽不敵大埔,「何Sir」承認兩隊實力有差距,但一場過的盃賽會盡力而為:「大埔外援質素高,但盃賽我哋冇壓力,只要球員發揮到最好一面就得,睇吓可唔可以創造奇蹟。」不過球隊傷兵情況未有好轉,布雷迪、金相祐等主力仍需缺陣,同時「何Sir」又透露下半季將會更換外援,盼加強進攻火力。

大埔 4-3-3

門將:94.謝家榮
後衞:26.李家豪 33.加比爾 14.馬高斯山度士 99.鄭子森
中場:17.陳曉鋒 4.馮冠鳴 16.陳肇鈞
前鋒:7.馬卡雷拿 95.雷仙奴 80.鍾偉強

晉峰 4-4-2

門將:1.龐焯熙
後衞:88.歐陽浩銘 20.鄭璟昊 13.許澤崴 5.楊憲樂
中場:9.袁世傑 21.周睿弘 8.邵昀俊 99.文智星
前鋒:19.林樂賢 17.何思哲

足總盃 大埔晉峰爭入8強
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20231124/bkn-20231124191003773-1124_00882_001.html
丹恩第一場後備入兩粒
明加第一場正式比賽亞冠一箭定江山贏清萊聯
唔去大理文就ok

輸好撚多?
唔爭就冇得上
又少一件 冇卡朗冇謝臣冇陳曉鋒
留隊->有得踢街波搵外快
去大會就冇哩枝歌仔唱
晉峰唔用嘅外援就雞哂佢啦 又唔係多錢

場入面個mon都同你地講係吹犯規啦
本身一開始有冇吹過犯規先?on9cc條精華又cut撚哂
巴爾拿先係入波嗰個

丹恩第一場冇波入
足總裁判總監張炎有回應查詢時表示,當下主球證已判罰入球的川瀨浩太頂波前推人犯規,本判罰直接自由球,但同時旁證示意有人越位,由於犯規在越位後發生,主球證示意以越位(間接自由球)的方式重啟比賽。

而因為入球被判無效,VAR必然會介入,「覆檢後發現沒有越位,但事實是有推人,所以場區球證判決沒有明顯錯誤,最後依據的是場上的決定。」

原文網址: 港超聯︱VAR推翻入球 南區質疑「改判」程序不當 裁判總監解畫 | 香港01 https://www.hk01.com/article/964883?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
陳柏文
杜馬思企越位 位置,又真係有意圖阻止 阿鵬出迎打手槌。唔係川賴浩太企越位位置......
仲有,VAR 同球證呢場幫到南區出面喔!全部55波 都係吹傑志球員犯規,反而無吹罰南區球員犯規。基斯應該2黃1紅,球證唔敢比。 阿智舉腳過高,明明可以比紅牌 但球證比完黃牌之後 VAR 又唔睇紅牌可能性。
南區好彩炸,唔係踢少兩個球員。無頭兩球爭議性判決邊有南區博到最後一個 罰球然後靠VAR 先有機會入球....😊😊
原來吹川瀨浩太?
原來唔關杜馬思事
又係季中先換人 就算下半季踢幾場好波 之後又打回原形
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞