UK 電話sim 卡攻略 (3)

457 回覆
12 Like 5 Dislike
睇番首頁第1個post 呢段

UK 唔同香港, 無一個network 係最好既. 係真係睇地區. 我建儀開頭唔好上台, 用d 無約嘅, 月月俾錢個d 台. 你可以上呢d MVNO order sim 卡, 又或者就咁係超市買住d 儲值sim 都得, 每個network 都試下. 因為唔同地區, 係可以有好大分別.

即係話, 無一間係會可靠, 直至你試過為止
£10 below
40GB or above
Monthly rolling plan
有冇推介?

我個度EE/O2/Vodafone/3都收到4G
室外先有5G
But 4G is good enough for me
Thanks
發覺lebara新卡開嘅number都幾靚
Bristol呢區 有無邊間推薦
想請教下我係moneyexpert 例如見到lebara 有個plan 12gb data, 頭6個月£1, 之後£6.9,1 mth contract. 我其實係咪去到第6個月尾取消續期就得
轉去咩台好
有冇推介
如果有香港嗰種年卡買就好啦 可惜英國無呢樣嘢
你講緊1p mobile year sim嗎? 佢嘅計法仲貴過你上正常台
轉左CMLINK

EE Network, 有成千鐘鐘打國際,仲有 roaming

想請問下Lebara 50GB 只需要£1.25 個deal, 可唔可以買左先, 一個月後先activate?
剛剛個plan 先續左,仲有成個月先完
掂,帶號碼轉係咪同香港差唔多,都係完plan 早一兩星期搞,揀邊日轉就得
一或兩年 sim 一次性付款
https://www.rwgmobile.wales/webshop/buy-forget/
實體卡用 ee
Esim 用爛3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞