UK 電話sim 卡攻略 (3)

322 回覆
10 Like 3 Dislike
你去Legoland 試下,有5G都冇用
想keep 香港號碼,同時有需要好間唔中聽下香港電話(一個月可能1 2個鐘咁上下),請問有冇咩方法?

暫時睇中global sim, 但想知香港個邊需唔需要比錢先打到嚟英國?

唔止係 legoland
好多 theme park / soft play centre 都係咁
我估計最平係搵d 卡, 係就算無通話分鐘都俾飛線嘅, 跟住飛去skype 一個香港number (呢個係要俾錢買嘅每月). 跟住用skype 聽電話

我自己係用global sim, 方便不過唔平.
最近是咪冇哂D 6個月既優惠plan
lebara好似全部都係3個月
6月中先有個5個月plan 截左止
想好cheap 咁幫阿女養個number (1GB data 就夠,主要打電話)
依家用緊lebara 0.49 頭3個月
黎緊有咩台可轉?
早幾日睇已經冇哂 得返堆3個月plan
可能唔轉算 為左3個月搞黎搞去
又有返
會唔會payg仲抵
我都諗緊轉payg算
廢時幾個月又port in port out一次之後搞唔見個number
其實如果買esim,係咪飛機落地就即刻用到?
Talkhome 會delay?
請問有無人用緊Lebara/Vodafone嘅返左香港收唔收到signal?
點會收唔到
岩岩join左3uk £10 120gb,不過要簽24個月
做乜咁睇唔開
好慢?我用緊佢個hub好似都正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞