UK 電話sim 卡攻略 (3)

322 回覆
10 Like 3 Dislike
呢個係 因為大台基本都會有WiFi

不過近排出左個副number 用VOXI 除咗屋企之外,整體都唔算差

不過咁啱因為有野要搵Online CS, 佢地係咁sell我轉去Vodafone 簽約
啱啱開咗張 Pay as you go
呢間野真係堅垃圾
-冇volte(收到call會跌落3g,如果你果度收唔到3g會直接miss call)
-4g band唔齊
建議各位就算佢未來幾平/免費都唔好用,真係要ee network一係用1p一係用返ee

呢個試過係收得唔差

但睇comment 佢係有收唔到OTP既問題

不過最重點係我用緊Pixel 8 Pro, 佢係冇5G, VOLTE同埋WiFi Call
請問咁多位,我Vodafone 6月9 contract end, 我轉台port in date 係咪照揀6月9?還是早一日6月8會穩陣啲? 但早過9號係好似會有termination fee?
talk home

1p 有4gb
最好早啲停
我啱啱又俾佢嘗試過一筆錢
revolut 好快就可以轉到virtual card號碼
格價網站搵啦
係,但你要filter果度搞啲嘢
因為default唔show5gb樓下既plan
London 用Vodafone 會好啲
渣車唔用Vodafone / EE 真係自己玩自己,

去到service station 3 / O2 好多時收唔到
3UK真係太差

真係要俾貴少少用EE
但如果睇coverage map, 屋企收得最好係3, 點算好
Coverage map 廢架,個個台都話自己收到,你係真係收到1-2 格架,所以佢冇錯

但可以 load 空氣,而3 load 空氣情況係咁多個台最嚴重
咁都係試左vodafone 先
你無5G 咩
5G 真係未試過Load 空氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞