主力牆問題 有冇工程巴打可以幫手 感謝

207 回覆
8 Like 107 Dislike
做完大龍鳳咪散場,你估好似以前咁有得卡啦ok 宵夜直落?
主力牆,顧名思義即係呢一埲牆可以承受到成幢樓大部份嘅力,喺廁所出嚟得嗰一節,點同你承受主要嘅力,通常主力長結構簡單好似一個"井"字,唔會似個"四"個咁。

Btw 師兄講得好啱入紙可以防止有手尾跟
免費顧問係咁,仲想點
呢幅唔係
又真係冇留意依個位 返到去睇吓先
屋企人好耐前買落
方法幾好 但廢事真係搞到人哋了
Ok今晚post
電話打去 佢哋話唔比意見
巴打好pro 特別第三點我都覺得似似地 睇圖會唔會知咬住啲咩?
政府係問責制所以從來都唔問責

唔會答你點先叫ok
淨係會係你唔ok個陣叫你reinstate
明白 所以我同屋企人都傾好左 如果真係主力牆絕對唔拆
問房署拎本入伙手冊黎睇,
話唔定佢有幫埋上網都唔奇, 自GOO
明白 主要都係想聽下唔同意見 學多啲野
主要重新間下房 同擴大個廁所
廁所廚房就唔會調位了
點解唔揾Structure E 睇?
就咁睇,兩邊係,下面曲尺位都係,其餘都唔係。睇埋framing plan就最穩陣
如果真係最終打算拆而又仲好似依家咁1516都好大機會真係會比錢問清楚先動工
無謂為左自己方便影響全世界 日出康城算小事 真係發生馬頭圍道咁既事 賠唔返條命比人

依家可能當係聽下唔同意見 如果大家有相熟用開唔係太貴收費既structure e都可以介紹定比我

可能今晚10-11點返到屋企先po結構圖出黎
冇人會同你拆主力牆
個價都唔同
裝修野俾女人搞?惡夢嘅開始
鐵窗位有打算拆的 見隔離左右都拆左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞