潮特sales向顧客大叫:「痴撚線架!」

271 回覆
1178 Like 17 Dislike
潮特地下轉左再轉左果間
成個窗都係波鞋果間
我fd同我講 佢話想試下呢對
隻狗 : 你係咪買架? 個倉好遠 係先拎
我fd直接走撚左
我聽完都呆撚左

咁撚寸
但都唔知邊間
係咪有放啲sup x lv果間?
去玩下野先

冇架!全部都係波鞋既
隻sales成日企係門口
成隻看門狗咁

咁我知邊間
好撚窄果間好撚細果間

冇錯!
總之記住 落電梯轉左 再轉左 左手面第一間

包你有意想不到既對話與服務

去玩下野先
潮特地下轉左再轉左果間
成個窗都係波鞋果間
我fd同我講 佢話想試下呢對
隻狗 : 你係咪買架? 個倉好遠 係先拎
我fd直接走撚左
我聽完都呆撚左

咁的服務態度 .....
又好野喎, 咁都未撚執
去日本買鞋,sales忙到死佢都笑住攞比我試 有職業操守呀
香港我唔要求你假笑都客氣我攞比我試!要求唔會太高

香港人無禮貌又無家教
又串 唔識謙卑
遺傳大陸無文化劣根性

屌客經撚常發生
又面皮厚 說非成是 郁啲就話人閪客
試過去新城市一田某個專櫃睇銀包,
見到有一個款幾啱,叫個sales拎出嚟俾我望下(鎖咗喺玻璃櫃),但係拎出嚟發現入面啲間隔唔係我想要嗰種,咁咪話“唔好意思都係唔啱,唔該哂“
點撚知個sales語帶輕挑講咗句“唔緊要,下次再嚟欣賞過囉!“
我火都嚟撚埋,行番去屌鳩佢
sales
:你講乜撚嘢?乜撚嘢再嚟欣賞過!?你而家全部同我拎哂出嚟擺喺櫃面,我全部款都想睇!“
:先生唔好玩嘢啦“
:拎啦!我想睇呀而家!
:死死氣拎哂出嚟
:好,欣賞完啦,唔該哂!
之後我就走咗,好撚嬲嗰次真係

10年冇去過潮特了
垃圾鋪頭賣假貨仲要屌客
試過去潮特買ub
咁入到去就問佢有無而對ub嘅eur 42
佢話無wo 得41,咁我就話試下啦
佢話係買先試得,之後我話試下啱唔啱着先啦
我試完唔啱 就梗係話唔要
之後佢問我係咪玩野 試完唔買
我答佢 試完唔啱碼都要買?你訓撚醒未?之後直接掉對鞋落地走咗
潮特啲sales真係痴撚線
見到有一個款幾啱,叫個sales拎出嚟俾我望下(鎖咗喺玻璃櫃),但係拎出嚟發現入面啲間隔唔係我想要嗰種,咁咪話“唔好意思都係唔啱,唔該哂“
點撚知個sales語帶輕挑講咗句“唔緊要,下次再嚟欣賞過囉!“
sales
:你講乜撚嘢?乜撚嘢再嚟欣賞過!?你而家全部同我拎哂出嚟擺喺櫃面,我全部款都想睇!“

好波
淘寶衫。。。
其實潮特都就黎變死場
點解仲會有人去俾人屌
裏面啲人都戇鳩
試過同朋友去睇,預咗啲人垃圾
只係係透明櫥窗到睇款,即刻有人Sale鳩我地
即走,個老女人大大聲話唔買咪阻住哂啦
都憝撚鳩 你唔係俾人睇就收撚哂啲衫執埋間鋪
屌你老母臭雞

試過一單好撚慶,唔係潮特
老母睇野睇好耐,個老女人見我媽睇好耐就sale鳩佢
我地話自己睇得啦唔該,佢老味不停講
我拉老母走,佢大大聲屌鳩我地話唔係買未睇啦
點解班仆街垃圾sale咁鐘意講黎句野
你放Display唔俾人睇未撚租鋪啦執柒咗佢啦垃圾
講錯 打工臭雞一隻,死返去雞場明碼實價啦,睇得上得
黎單就好撚慶,仲大大聲屌鳩我地
我大大聲屌返佢轉頭,隻死臭雞驚到狂扮執野唔敢望過黎
咁講,閪SALES同閪客一定有,大家都係香港人嘛,閪又有咩出奇

我都係想留故姐,又係撚SALES,試過同條女去廣東道買袋,我條女都係林善既類型
佢睇左兩個都唔係好岩,諗住走,好死唔死個SALES同個同事細細聲講"又係運吉"

咁我就頭也即回,隨手指左3個袋話要全新,每個款都開左幾個新貨睇,開頭佢地唔願意.....我即刻拿張咭出黎叫佢地look左先...我慢慢選....

好啦,出左機紙....不過未簽名....玩完一輪我話都係唔要....開頭佢話look左咭當交易完成....唔取消得....佢又係黑仔...張咭大大隻字七日有得退貨...我即簽...叫佢搞退貨....臨走前問佢,搞左咁多野仲係唔係運吉

爭d 你就柒左
咁講,閪SALES同閪客一定有,大家都係香港人嘛,閪又有咩出奇

我都係想留故姐,又係撚SALES,試過同條女去廣東道買袋,我條女都係林善既類型
佢睇左兩個都唔係好岩,諗住走,好死唔死個SALES同個同事細細聲講"又係運吉"

咁我就頭也即回,隨手指左3個袋話要全新,每個款都開左幾個新貨睇,開頭佢地唔願意.....我即刻拿張咭出黎叫佢地look左先...我慢慢選....

好啦,出左機紙....不過未簽名....玩完一輪我話都係唔要....開頭佢話look左咭當交易完成....唔取消得....佢又係黑仔...張咭大大隻字七日有得退貨...我即簽...叫佢搞退貨....臨走前問佢,搞左咁多野仲係唔係運吉

爭d 你就柒左

退錢好似要搞好耐
唔係即刻過到數
卡數可能都係要找左先
其實d sales都on撚9

你要玩既個客可以同佢玩到盡,玩大d都仲得
仲有d on9 sales都係打份工
咪撚以為自己係老闆啦

爭d 你就柒左

退錢好似要搞好耐
唔係即刻過到數
卡數可能都係要找左先

呢頭碌卡可以轉頭void單
按機上面功能掣入menu有得揀
試過去啲19鋪頭條八婆唔知有心定無意收碌多左百幾蚊
之後同我講佢唔錯都錯左叫我揀多樣野
我叫佢void佢夠膽死話碌左冇得void
我屌撚到佢化 叫佢比部機我我教佢點撚樣void單
另一個sales先過黎話條八婆係新人所以唔識做
sales

有霸氣

人地叫你欣賞過又話人寸你,有冇咁撚自卑呀
sales

有霸氣

仲有就算你覺得人地寸你,但都係得你喺度爆哂粗,仲要好威咁拎出講,你呢啲人就真係唔知醜
潮特又咪啲Mk仔做sales

潮特又咪啲Mk去
sales

有霸氣

仲有就算你覺得人地寸你,但都係得你喺度爆哂粗,仲要好威咁拎出講,你呢啲人就真係唔知醜

sales 狗?
sales

有霸氣

sales 狗?

唔係喎 理性分析
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞