潮特sales向顧客大叫:「痴撚線架!」

271 回覆
1178 Like 17 Dislike
而家D SALES好撚串架
我好聲好氣買野仲要收你氣
好多野我都唔係嫌貴 係因為佢地語氣差我先唔買
我一個月人工等於你地一年 由你地串

邊行一個月10幾皮
弊在好多人係貪得意試,試完上網買,或者唔啱價照試

我覺得如果你由始至終都無打算買,就唔應該用人地嘅服務

利申 試乜都盡量攞比客 讀緊書Pt sales仔

依家好多sales都搞唔清楚實體店嘅優勢
網上買又平又有得refund
黎得實體店就係為方便試+服務
Sales係為咗賣貨而提供服務 而唔係人地俾錢買先你先俾服務

你服務夠好 價錢唔差太遠都可以今日即刻磅水
就算今日唔想買 可能聽日買 或者之後叫埋朋友黎買
Delxxxclothing?

Sales係為咗賣貨而提供服務 而唔係人地俾錢買先你先俾服務

補充: 不過如果今日個sale咁撚串就以後都唔會買+叫人唔好買

不過dMK仔邊會明

補充: 不過如果今日個sale咁撚串就以後都唔會買+叫人唔好買

不過dMK仔邊會明

幫老板倒米
人地自己生意 唔係大公司 唔比你試咪唔比你試囉
D衫幾千蚊件 個個路人都試仲賣到出去?

啱聽
聽日去佢門口嗌下
如果有客話要試 佢要咩碼都話冇貨係基本
除非嗰個時段冇乜客好得閒
利申做緊sales

你呢垃圾啲真係狗都不如
旺角dahood專門請埋啲19 mko)
試過喺旺中試鞋 試完覺得唔啱無買
個sales話:唔買就咪試啦
跟住我話:你講咩?
佢:話你咩?
我:屌你老母我唔撚試點知啱唔撚啱阿?
佢即刻無聲岀,淨係細細聲喺到up up下

死mk妹係都要搏屌

之前去search到買鞋 啲sales又係覺得試完就要買左對鞋佢 仲有有對鞋唔啱size 想試過另一款鞋 個sales就話你個對鞋都唔啱size 其他鞋點會有你size 屌你老母唔試又點知啱唔啱size 以後都唔會再係個到買鞋 試鞋都好似有撚罪咁
人地自己生意 唔係大公司 唔比你試咪唔比你試囉
D衫幾千蚊件 個個路人都試仲賣到出去?

服務態度已經係一個問題
推到佢汁粒

汁你老母
態度差既真係送都唔要 我寧願你直頭乜都唔同我講直到我走/比錢果陣
買乜我都係咁
試完就覺得平會買?

試完淘翻件落來咪得
老乜鳩夫 以為自己好型?直接用個我字唔得
發唔發覺而家好多sales都冇乜銷售手法/氹下你賣而家個d好多都只係拎貨

不過dMK仔邊會明

幫老板倒米

諗得明呢個道理就唔會做sale屎啦
香港果班所謂sale屎問又唔得試又唔得
學u記咁請人摺衫同企試身室門口算鳩數啦
屌。根本做開sales一睇就知你會唔會買啦
睇你d衫柒吓柒吓咁,唔俾你試好正常

嘩, 閣下的思維, 好有潛質做sales 喎, 做一世都得啦
購物天堂
賣衫唔比試既垃圾鋪執左佢啦

其實我覺得買衫買褲一定要試....
所以我係理解唔到網上買衫/褲....

我覺得如果由始至終都諗住坐嚮度唔洗做, 就唔應該打呢份工

利申: 唔係話你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞