潮特sales向顧客大叫:「痴撚線架!」

271 回覆
1178 Like 17 Dislike
好多時見到啲衫或者鞋幾靚幾鐘意
但試左上身後 先覺得唔襯自己 唔通都照買咩!?
所以話咩 唔係買就唔好試 真係好on9
有次問second_kill間垃圾問對yeezy幾錢同試著
條垃圾mk sales係到偷笑 呢對鞋都好貴下(放工look)
之後我話嗯咁貴啊?
要夠2對啊唔該
佢就7下7下咁講吓...
我話我冇錢比咩你老母
之後現金係佢面前比錢

自從果次之後就冇上過去買野淨係睇野同yo7條垃圾

feel 到陣柒味
我指你
食炒買
條垃圾mk sales係到偷笑 呢對鞋都好貴下(放工look)
之後我話嗯咁貴啊?
要夠2對啊唔該
我話我冇錢比咩你老母
之後現金係佢面前比錢

feel 到陣柒味
我指你
食炒買

對對都要食炒架啦
唔識分真假咪上鋪買
yeezy依加買中對假你估好難 ?一街都係
中對假仲撚on9
之後我話嗯咁貴啊?
要夠2對啊唔該
我話我冇錢比咩你老母
之後現金係佢面前比錢

feel 到陣柒味
我指你
食炒買

對對都要食炒架啦
唔識分真假咪上鋪買
中對假仲撚on9

首先你係行貨買咪唔洗食炒價囉
其次你唔識分真假咁你又知果間水貨鋪賣嘅一定係真?
溝貨呢啲嘢都唔係今日先有嘅事啦
之後我話嗯咁貴啊?
要夠2對啊唔該
我話我冇錢比咩你老母
之後現金係佢面前比錢

feel 到陣柒味
我指你
食炒買

對對都要食炒架啦
唔識分真假咪上鋪買
中對假仲撚on9

次次去buyandship拎鞋都恥笑入面班傻西食炒買鞋
之後我話嗯咁貴啊?
要夠2對啊唔該
我話我冇錢比咩你老母
之後現金係佢面前比錢

feel 到陣柒味
我指你
食炒買

對對都要食炒架啦
唔識分真假咪上鋪買
中對假仲撚on9

而家換左舖冇得笑鳥
之後我話嗯咁貴啊?
要夠2對啊唔該
我話我冇錢比咩你老母
之後現金係佢面前比錢

柒到
以為你拎張AE 黑卡出黎
之後我話嗯咁貴啊?
要夠2對啊唔該
我話我冇錢比咩你老母
之後現金係佢面前比錢

柒到
以為你拎張AE 黑卡出黎

second kill sale出現
而家啲sales好撚臭串嫁
之後我話嗯咁貴啊?
要夠2對啊唔該
我話我冇錢比咩你老母
之後現金係佢面前比錢

feel 到陣柒味
我指你
食炒買

對對都要食炒架啦
唔識分真假咪上鋪買
中對假仲撚on9

你有無諗過人地一個價位已經係炒價十幾倍
之後我話嗯咁貴啊?
要夠2對啊唔該
我話我冇錢比咩你老母
之後現金係佢面前比錢

feel 到陣柒味
我指你
食炒買

對對都要食炒架啦
唔識分真假咪上鋪買
中對假仲撚on9

你有無諗過人地一個價位已經係炒價十幾倍

我笑啲僱客喎清
今日行過睇到B26
屌。根本做開sales一睇就知你會唔會買啦
睇你d衫柒吓柒吓咁,唔俾你試好正常

唔通我著拖鞋 有司機有話你知咩
咪撚咁自卑啦傻仔

係,着得好睇正常係尊重自己嘅表現人哋sales見你七下七下咁當你混吉都好正常

其實正常人都唔會無啦啦走去旺角行啦,仲要行到入潮特呢啲死場無名小店,真係屎忽痕,你班死毒撚就係度開post圍爐又話買起人哋間鋪又話有司機又乜乜乜
其實你幾歲?因為我十四歲嗰陣時都好似你咁on9,踢拖着背心就行入去 Gucci YSL 度睇衫,無意中見到有個sales用鄙視嘅眼神半秒掃瞄我全身

其實做人最緊要有自知之明最緊要知恥,唔係好似你咁七下七下仲喺度大大聲亂咁吠
自此我就踏上左狂追fashion brand 一年換季試過用三十萬既不歸路
講真自從果次之後我喺香港再入去retail store 就冇再俾人當混吉而且服務都好好我真係唔知你班死毒撚發生乜嘢事

唔通著普通衫就無自知之明要比sales 串
你做sales責任係serve 客 跑數
就算阿客著背心拖鞋入黎你都要serve架啦
當然 果個月爆曬數你可以串d唔理客

我都唔知你發生咩事 每年比30萬追fashion brand 就好威威咁

一年換季試過用三十萬就當然冇再俾人當混吉啦, 當你傻仔水魚嘛

還得到, 先好借呀

我唔知你點啦
我老豆日日著T shirt 棉褲出去行
咪又係揸賓利
你敢睇佢唔起?
自卑嘅人先會諗人點諗佢
你有錢自然明
我記得早幾年幫公司入錢,個到大約有二十五萬,之後見時間充裕去左潮特行下睇下啲小禮物放工買黎送比條女,屌你睇岩個銀包,問佢幾錢,佢又係話有啲貴,你係有錢先買,唔好有錢買銀包冇錢放,咁我緊係拎一疊仔出黎同佢講有錢都唔同你買,我仲好記得個時佢個樣眼都突埋

兩邊都咁柒
試過去新城市一田某個專櫃睇銀包,
見到有一個款幾啱,叫個sales拎出嚟俾我望下(鎖咗喺玻璃櫃),但係拎出嚟發現入面啲間隔唔係我想要嗰種,咁咪話“唔好意思都係唔啱,唔該哂“
點撚知個sales語帶輕挑講咗句“唔緊要,下次再嚟欣賞過囉!“
我火都嚟撚埋,行番去屌鳩佢
sales
:你講乜撚嘢?乜撚嘢再嚟欣賞過!?你而家全部同我拎哂出嚟擺喺櫃面,我全部款都想睇!“
:先生唔好玩嘢啦“
:拎啦!我想睇呀而家!
:死死氣拎哂出嚟
:好,欣賞完啦,唔該哂!
之後我就走咗,好撚嬲嗰次真係

有霸氣

人地叫你欣賞過又話人寸你,有冇咁撚自卑呀

仲有就算你覺得人地寸你,但都係得你喺度爆哂粗,仲要好威咁拎出講,你呢啲人就真係唔知醜

欣賞係話緊人淨係黎睇 仲要真係齋睇
我一定唔會咁同客講囉
有啲sales都痴撚線 睇完一定要買咁款
佢地自己出街又係唔係睇完唔岩都買晒番屋企

利申:前sales

咁唔通話‘下次黎買啦喂~’ 定‘下次唔好齋睇喇~’ 咁咩其實神經唔使太敏感嘅

唔講嘢把口都唔會生蟲嘅

會炒
弊在好多人係貪得意試,試完上網買,或者唔啱價照試

我覺得如果你由始至終都無打算買,就唔應該用人地嘅服務

利申 試乜都盡量攞比客 讀緊書Pt sales仔

唔試點知岩唔岩自己呢
又多件垃圾

我唔明試有咩問題 之前錶衫乜柒都拎出嚟俾人試,因為做下嘢同客傾下計幾開心,五六歲都俾佢試科技錶,當氹下細佬啫。

間舖又無份,就算上網買咪上網買,俾客試係工作,我夠鐘就收工,佢應唔應該試同你有咩關係?你出糧都唔應該趕客啦,你又唔死出嚟托住隻腳?

本來啲錶幾難sell因為有啲細牌,音響都係,但老細都鼓勵我無咩客就開下練下對客但唔洗hard sell

利申 pt sales
弊在好多人係貪得意試,試完上網買,或者唔啱價照試

我覺得如果你由始至終都無打算買,就唔應該用人地嘅服務

利申 試乜都盡量攞比客 讀緊書Pt sales仔

唔試點知岩唔岩自己呢
又多件垃圾

我唔明試有咩問題 之前錶衫乜柒都拎出嚟俾人試,因為做下嘢同客傾下計幾開心,五六歲都俾佢試科技錶,當氹下細佬啫。

間舖又無份,就算上網買咪上網買,俾客試係工作,我夠鐘就收工,佢應唔應該試同你有咩關係?你出糧都唔應該趕客啦,你又唔死出嚟托住隻腳?

本來啲錶幾難sell因為有啲細牌,音響都係,但老細都鼓勵我無咩客就開下練下對客但唔洗hard sell

利申 pt sales

唔俾試係因為佢地得一兩件
驚俾人試殘/整污糟

心諗大佬依啲你間鋪既成本黎架喎
屌。根本做開sales一睇就知你會唔會買啦
睇你d衫柒吓柒吓咁,唔俾你試好正常

唔通我著拖鞋 有司機有話你知咩
咪撚咁自卑啦傻仔

係,着得好睇正常係尊重自己嘅表現人哋sales見你七下七下咁當你混吉都好正常

其實正常人都唔會無啦啦走去旺角行啦,仲要行到入潮特呢啲死場無名小店,真係屎忽痕,你班死毒撚就係度開post圍爐又話買起人哋間鋪又話有司機又乜乜乜
其實你幾歲?因為我十四歲嗰陣時都好似你咁on9,踢拖着背心就行入去 Gucci YSL 度睇衫,無意中見到有個sales用鄙視嘅眼神半秒掃瞄我全身

其實做人最緊要有自知之明最緊要知恥,唔係好似你咁七下七下仲喺度大大聲亂咁吠
自此我就踏上左狂追fashion brand 一年換季試過用三十萬既不歸路
講真自從果次之後我喺香港再入去retail store 就冇再俾人當混吉而且服務都好好我真係唔知你班死毒撚發生乜嘢事

唔通著普通衫就無自知之明要比sales 串
你做sales責任係serve 客 跑數
就算阿客著背心拖鞋入黎你都要serve架啦
當然 果個月爆曬數你可以串d唔理客

我都唔知你發生咩事 每年比30萬追fashion brand 就好威威咁

一年換季試過用三十萬就當然冇再俾人當混吉啦, 當你傻仔水魚嘛

還得到, 先好借呀

我唔知你點啦
我老豆日日著T shirt 棉褲出去行
咪又係揸賓利
你敢睇佢唔起?
自卑嘅人先會諗人點諗佢
你有錢自然明

最鐘意拖鞋u記t周圍行
識個有錢佬頹撚過我 拖鞋爛埋都照著
坦白講 識撈既sales唔會睇著咩衫咩褲咩鞋咁白痴 實做唔到大單
其實做sales淨係睇人個look就估人係咪有錢/混吉嘅呢d只不過係新手/低級sales, 老手就唔係睇look嘅,行埋去吹2咀睇表情動作就知8成,之後有冇生意就睇個人功力喇

可惜係mk嘅9成係遇到前者
有次又係轉角
睇個supreme x lv 個card holder
問下幾錢
佢話好貴 好似暗示我買唔起咁
我心諗我買起你間鋪都得啦
傻閪

咁你有沒買起佢間鋪

sorry笑左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞