潮特sales向顧客大叫:「痴撚線架!」

271 回覆
1178 Like 17 Dislike
試過喺旺中試鞋 試完覺得唔啱無買
個sales話:唔買就咪試啦
跟住我話:你講咩?
佢:話你咩?
我:屌你老母我唔撚試點知啱唔撚啱阿?
佢即刻無聲岀,淨係細細聲喺到up up下

死mk妹係都要搏屌

投訴佢啦 垃圾員工

旺中啲垃圾鋪都有得投訴?
屌。根本做開sales一睇就知你會唔會買啦
睇你d衫柒吓柒吓咁,唔俾你試好正常

唔通我著拖鞋 有司機有話你知咩
咪撚咁自卑啦傻仔

係,着得好睇正常係尊重自己嘅表現人哋sales見你七下七下咁當你混吉都好正常

其實正常人都唔會無啦啦走去旺角行啦,仲要行到入潮特呢啲死場無名小店,真係屎忽痕,你班死毒撚就係度開post圍爐又話買起人哋間鋪又話有司機又乜乜乜
其實你幾歲?因為我十四歲嗰陣時都好似你咁on9,踢拖着背心就行入去 Gucci YSL 度睇衫,無意中見到有個sales用鄙視嘅眼神半秒掃瞄我全身

其實做人最緊要有自知之明最緊要知恥,唔係好似你咁七下七下仲喺度大大聲亂咁吠
自此我就踏上左狂追fashion brand 一年換季試過用三十萬既不歸路
講真自從果次之後我喺香港再入去retail store 就冇再俾人當混吉而且服務都好好我真係唔知你班死毒撚發生乜嘢事

人地鄙視你柒頭毒撚既氣質姐
好人好姐點會去呢d不知名小店買野

真係好難怪大集團可以開到周圍都係 啲細鋪咁撚弱智
可能試完貴佢都肯買呢,個sales 有冇腦
其實香港一直都叫錯
呢d應該叫店務員
同做七仔果d咪一樣 基本打掃 收下錢 講下歡迎光 臨
新之城班友正仆街
有次問佢借電話
仲要係固網咋喎

竟然都話唔借
唔試得? 落閘啦

大集團有得投訴,又有神秘顧客
一投訴就炒得

小店?
依家新一代係咪已經唔行旺中潮特呢d場
有無名同鋪no.

落去果陣留意下

淨係講轉角鬼知咩

咪撚咁自卑啦傻仔

係,着得好睇正常係尊重自己嘅表現人哋sales見你七下七下咁當你混吉都好正常

其實正常人都唔會無啦啦走去旺角行啦,仲要行到入潮特呢啲死場無名小店,真係屎忽痕,你班死毒撚就係度開post圍爐又話買起人哋間鋪又話有司機又乜乜乜
其實你幾歲?因為我十四歲嗰陣時都好似你咁on9,踢拖着背心就行入去 Gucci YSL 度睇衫,無意中見到有個sales用鄙視嘅眼神半秒掃瞄我全身

其實做人最緊要有自知之明最緊要知恥,唔係好似你咁七下七下仲喺度大大聲亂咁吠
自此我就踏上左狂追fashion brand 一年換季試過用三十萬既不歸路
講真自從果次之後我喺香港再入去retail store 就冇再俾人當混吉而且服務都好好我真係唔知你班死毒撚發生乜嘢事

佢講背心踢拖係極端例子
有幾多人咁做
講緊正常唔著潮牌既人,例如成身u記
咁就代表要俾sales睇低?
如果有客話要試 佢要咩碼都話冇貨係基本
除非嗰個時段冇乜客好得閒
利申做緊sales

係咪講出黎好威

又唔開鋪名 垃圾
賣d垃圾老翻又咁串 快撚d執哂佢啦

咪撚咁自卑啦傻仔

咁你係咪先
潮特賣埋啲垃圾淘寶價,真心狗都唔屌
潮特賣埋啲垃圾淘寶貨,真心狗都唔屌

想問班sales點解可以咁有自信笑人
自貼啦咁撚型

咪撚咁自卑啦傻仔

唔通著普通衫就無自知之明要比sales 串
你做sales責任係serve 客 跑數
就算阿客著背心拖鞋入黎你都要serve架啦
當然 果個月爆曬數你可以串d唔理客

我都唔知你發生咩事 每年比30萬追fashion brand 就好威威咁

不過講真, 從來唔去細鋪, 冇得試的鋪頭根本唔會考慮
賣衫唔比試既垃圾鋪執左佢啦

其實我覺得買衫買褲一定要試....
所以我係理解唔到網上買衫/褲....

唔呀
所以試完再上網買
賣衫唔比試既垃圾鋪執左佢啦

其實我覺得買衫買褲一定要試....
所以我係理解唔到網上買衫/褲....

所以試完再上網買

發唔發覺而家好多sales都冇乜銷售手法/氹下你賣而家個d好多都只係拎貨

倉務員
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞