潮特sales向顧客大叫:「痴撚線架!」

271 回覆
1178 Like 17 Dislike
賣衫唔比試既垃圾鋪執左佢啦

其實我覺得買衫買褲一定要試....
所以我係理解唔到網上買衫/褲....

唔呀
所以試完再上網買

一向試果件, 岩心水就買返果件.
上網買, 有冇穿, 有冇爛都唔知 .
而且牌子一樣都好, 每一件都有機會有少少差異, 而且著上身個感覺都可能唔係好同.
屌。根本做開sales一睇就知你會唔會買啦
睇你d衫柒吓柒吓咁,唔俾你試好正常

唔通我著拖鞋 有司機有話你知咩
咪撚咁自卑啦傻仔

係,着得好睇正常係尊重自己嘅表現人哋sales見你七下七下咁當你混吉都好正常

其實正常人都唔會無啦啦走去旺角行啦,仲要行到入潮特呢啲死場無名小店,真係屎忽痕,你班死毒撚就係度開post圍爐又話買起人哋間鋪又話有司機又乜乜乜
其實你幾歲?因為我十四歲嗰陣時都好似你咁on9,踢拖着背心就行入去 Gucci YSL 度睇衫,無意中見到有個sales用鄙視嘅眼神半秒掃瞄我全身

其實做人最緊要有自知之明最緊要知恥,唔係好似你咁七下七下仲喺度大大聲亂咁吠
自此我就踏上左狂追fashion brand 一年換季試過用三十萬既不歸路
講真自從果次之後我喺香港再入去retail store 就冇再俾人當混吉而且服務都好好我真係唔知你班死毒撚發生乜嘢事

唔通著普通衫就無自知之明要比sales 串
你做sales責任係serve 客 跑數
就算阿客著背心拖鞋入黎你都要serve架啦
當然 果個月爆曬數你可以串d唔理客

我都唔知你發生咩事 每年比30萬追fashion brand 就好威威咁

一年換季試過用三十萬就當然冇再俾人當混吉啦, 當你傻仔水魚嘛

還得到, 先好借呀
係咪個腦有問題
14歲著背心
拖鞋入名店話人地睇唔起你
有冇錢,係冇樣睇嘅,話有樣睇嘅根本就係9吹,未見過世面
人地比錢拎張卡出嚟如果係金屬嘅我諗班mk sales手都震埋都似

利申:見好多真有錢嘅係分唔到,頭又唔梳,底3短褲白飯魚比錢拎張AE黑卡出嚟

agger 做過銀行reception
啲真係廢老樣拉車仔有幾球野

淨係可用資金幾球
其他投資 其他銀行未計

唔好話廢老呀 見過有D油頭毒撚都係
所以用外表去判定真係唔準

咪撚咁自卑啦傻仔

係,着得好睇正常係尊重自己嘅表現人哋sales見你七下七下咁當你混吉都好正常

其實正常人都唔會無啦啦走去旺角行啦,仲要行到入潮特呢啲死場無名小店,真係屎忽痕,你班死毒撚就係度開post圍爐又話買起人哋間鋪又話有司機又乜乜乜
其實你幾歲?因為我十四歲嗰陣時都好似你咁on9,踢拖着背心就行入去 Gucci YSL 度睇衫,無意中見到有個sales用鄙視嘅眼神半秒掃瞄我全身

其實做人最緊要有自知之明最緊要知恥,唔係好似你咁七下七下仲喺度大大聲亂咁吠
自此我就踏上左狂追fashion brand 一年換季試過用三十萬既不歸路
講真自從果次之後我喺香港再入去retail store 就冇再俾人當混吉而且服務都好好我真係唔知你班死毒撚發生乜嘢事

笑撚死
係咪要著哂成套老西去買衫先叫尊重
依家出街著咩衫係咪要d sales批准
著住背心短褲想即興買衫就唔比行?
知你威啦用三十萬買衫就係為咗唔比人鄙視嗰半秒
人唔笑狗都吠啦

咪撚咁自卑啦傻仔

雖然覺得你係假膠,不過D大陸人著衫係柒一萬倍,再核突D都見過,入到去D鋪頭撻張卡出黎,D SALES咪又係追住佢地奶 最好笑既係,本身D鋪頭SALES又唔係D咩高級人種,你為左唔俾呢D人鄙視而咁努力,笑撚死人咩
如果有客話要試 佢要咩碼都話冇貨係基本
除非嗰個時段冇乜客好得閒
利申做緊sales

不如你轉行啦
試都唔撚俾

嫌辛苦嫌麻煩咪撚做啦
我做SALES好大壓力架
如果有客話要試 佢要咩碼都話冇貨係基本
除非嗰個時段冇乜客好得閒
利申做緊sales

不如你轉行啦
試都唔撚俾

嫌辛苦嫌麻煩咪撚做啦

請佢個腦細真係三生有幸
然後同一班人話香港客尻客

咪撚咁自卑啦傻仔

雖然覺得你係假膠,不過D大陸人著衫係柒一萬倍,再核突D都見過,入到去D鋪頭撻張卡出黎,D SALES咪又係追住佢地奶 最好笑既係,本身D鋪頭SALES又唔係D咩高級人種,你為左唔俾呢D人鄙視而咁努力,笑撚死人咩

on9 唔係因為你果陣得十四歲,係你成個人都由on9 組成, 仲要話自己一年換季三十萬,笑撚死人
宜家賣野d人真係痴撚線架

有日經過街市d生果鋪,
有個女人係門口試食緊d青提子(唔知有冇問到鋪頭D人),
個女人食完就同個唔知係職員定老闆講: 你d提子都唔甜, 酸既.
之後條友就好大聲咁喝個女人: 你阿媽個西就酸
個女人聽到即刻呆撚哂, 走都走唔切

又有一次去街市買送, 隔離有個女人買左2斤菜,
稱左係十一蚊五毫, 個女人就懶係熟咁講: 五毫計乜鬼丫, 十一蚊得啦.
之後個檔主就神回返佢: 咁我就你十二蚊得唔得丫.
個女人聽完呆左一呆, 死死地氣比錢

有日經過街市d生果鋪,
個女人食完就同個唔知係職員定老闆講: 你d提子都唔甜, 酸既.

稱左係十一蚊五毫, 個女人就懶係熟咁講: 五毫計乜鬼丫, 十一蚊得啦.

你上述二個例子點睇都係啲客痴撚線啲喎

有日經過街市d生果鋪,

二單都係楊屋道街市對面發生,
可能呢區d客特別煩麻,
我咁大個仔都係第一次聽d sales咁屌個客 (生果鋪)
有次又係轉角
睇個supreme x lv 個card holder
問下幾錢
佢話好貴 好似暗示我買唔起咁
我心諗我買起你間鋪都得啦
傻閪

咁你有沒買起佢間鋪

佢買完人間鋪可能要食二手飯

有日經過街市d生果鋪,

二單都係楊屋道街市對面發生,
可能呢區d客特別煩麻,
我咁大個仔都係第一次聽d sales咁屌個客 (生果鋪)

十二蚊果個係客on9
但係爆粗果個, 我覺得店主都有問題, 不過街巿係咁.
發唔發覺而家好多sales都冇乜銷售手法/氹下你賣而家個d好多都只係拎貨

倉務員

咁先好呀 自己睇 唔好煩住
最撚怕入levis
潮特地下轉左再轉左果間
成個窗都係波鞋果間
我fd同我講 佢話想試下呢對
隻狗 : 你係咪買架? 個倉好遠 係先拎
我fd直接走撚左
我聽完都呆撚左
試你老母咩試
看門狗 =/= sales
去日本買鞋,sales忙到死佢都笑住攞比我試 有職業操守呀
香港我唔要求你假笑都客氣我攞比我試!要求唔會太高
波鞋街咁撚多客咪又係任試唔嬲
呢啲垃圾鋪執撚晒佢就岩
香港sales 落後地方都唔會咁
試過去新城市一田某個專櫃睇銀包,
見到有一個款幾啱,叫個sales拎出嚟俾我望下(鎖咗喺玻璃櫃),但係拎出嚟發現入面啲間隔唔係我想要嗰種,咁咪話“唔好意思都係唔啱,唔該哂“
點撚知個sales語帶輕挑講咗句“唔緊要,下次再嚟欣賞過囉!“
我火都嚟撚埋,行番去屌鳩佢
sales
:你講乜撚嘢?乜撚嘢再嚟欣賞過!?你而家全部同我拎哂出嚟擺喺櫃面,我全部款都想睇!“
:先生唔好玩嘢啦“
:拎啦!我想睇呀而家!
:死死氣拎哂出嚟
:好,欣賞完啦,唔該哂!
之後我就走咗,好撚嬲嗰次真係
所以買衫褲都係去d名牌鋪買好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞