[26] 電單車討論區 (130)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
龍德街爛地

好型 買咗都唔捨得揸
無 值得買 不過話多人偷
偷車龍虎榜第一位
仆街有冇人知呢個時間深水埗附近仲有冇得輔軚?
想問下 棍波車
1波撻唔到車 (連撻車聲都無) ... 已起腳架同拉實極力子 ...
但係落返N波撻車就無問題 ...
撻完車上返1波無事 ... 仲要行到轉波都順 ...
試過N波著車無收腳架上1波會自動死火 ...
或者起左腳架N波著車上1波後落腳架都會自動死火 ...
形號: CBR250RR 2023版

有無人知道大約咩原因?
腳架sensor?
Clutch壞
腳架sensor壞
極力子壞

好多原因
通常都係clutch壞
但clutch壞的話 ... 唔係應該轉唔到波?
只係撻車果下要N波 ...
之後轉波無問題好順 ... 試過行半粒鐘 上落波都無事 ...
停車起步等等都無問題 ...

咁睇黎 ... 要放低俾燦基CHECK好D ...
Clutch入面有一個組件,負責detect你有冇拿實,防止架車直衝

應該係嗰個組件壞左,所以你先N波著到車
1波撻唔到車 (連撻車聲都無) ... 已起腳架同拉實極力子 ... 極力子牛角有事
但係落返N波撻車就無問題 ...
撻完車上返1波無事 ... 仲要行到轉波都順 ...
試過N波著車無收腳架上1波會自動死火 ...正常
或者起左腳架N波著車上1波後落腳架都會自動死火 ...正常
https://www.youtube.com/watch?v=y6En4krZr38
係呢舊野壞咗 比燦基整啦
2023 車就返去問燦基啦 連登仔答到都整唔到
有冇巴打可以分享下買泰仔件嘅心得
定係都係搵人代購快?
應該較緊啲極力子威也就得?
Fakie?
未定
遲下想出部cb300r
見泰國多外觀件玩
想問定先
自己上網買/搵代購 香港食水好撚深
有無巴打可以介紹$20000 樓下
cafe 款/ 巡航
有睇tw220 同 magna 250
28car睇
忍400 個二手價好似跌緊?
係咪因為就出忍500?
我想出架150-400 cc 既綿羊, 大家有乜推介?
多數同老婆一齊坐出去買下野, 睇戲咁

唔洗跑款, 想靚仔D , 同坐得舒服D

台灣果D 綿羊質數如何丫? 會唔會好多野要整?

同埋見到有D 有頂蓋既綿羊, 有無D 咩唔好? 好似日間可以遮下太陽, 細雨又可以唔濕身, 幾好
4RR出,25R跌
25R跌,400跌
車2手價跌有幾出其
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞