[26] 電單車討論區 (130)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
新牌想問下大家係咪唔建議買啲冇abs嘅車
雖則好多舊車都冇abs
其實正常行街真係無幾可會著到個abs
有好過冇,但係用唔用到又另一回事
而家基本都會有
你想出邊部係冇?
Thx ching
唔係新車啊
頭先喺28睇到架16年r3 不過佢寫明冇abs
題外話,nc改改個風隔進氣
Cut 走個三條野多2-3匹
好似17 年打後先有
如果車本身有abs泵
可能一直都係abs介入狀態

利申:9up,
我nc 700 feel 到無時無刻都介入中
想換車
Zx4rr or cbr600rr?
純玩樂

之前揸cbr250rr 好灣,但冇力
如果model 3 同ioniq 5 2簡1
巴絲會簡邊部
計過返工來回應該要揸60-70公里
ioniq 5 得384Km 續航力係咪唔夠使
600, 400唔湯唔水
好撚正
有無考慮埋zx10r
600rr新車都應該150k左右
10r新車都係170k

所有配備係頂級,仲要引擎個溫度涼d
好多youtuber都話10r個好灣程度同srr差唔多

之前我都係考慮600rr同r1,依加唔考慮r1
轉做考慮600rr同10r
睇你實力玩到幾盡

4RR個速度實夠你玩夠飛,仲有轉波操作感

600就長期唔洗轉到高波,我揸部R6長期用唔盡部車

當然你好勁長期170 200入彎就一定揀600

如果想玩樂感重啲,4RR絕對係你最好嘅選擇
大山?
10r 好肥大
同埋好難比較既
又冇玩過
樣子行先啦
所以我簡左Yamaha .
btw 其實你買未
見你講左咁耐
我都未去日本試車

依加係要試600rr同10r
10r比人講到好吸引,異形樣既10r揸過既人都話

1. 35度氣溫揸得耐個水溫都係80-90度左右,唔會好熱

2. 低扭好夠

3. 架車好靈活好好灣,同外表唔同,總體黎講好似SRR

4. 原廠比料已經好足,最剎食係showa BFF 用料算高級

5. 公升級fairing 最平但又比料最足

————————————————

而600RR上網一搵排熱,就發現好多人比中出喉熱傷

所以架車發出黎既溫度都係揀車好重要既因素
如果zx6r都有600rr咁齊電控野,我可能都會轉會6r
Brake個時feel到一下下彈你手先係介入wo
如果真係咁你似要去整/換軚
入Esso靚油副引擎好似真係靜咗健康咗
靚油平油大家揸唔揸得出分別,有啲又話無分別但係我又覺得分別幾明顯
其實我分別唔到
26好46好,我都試過唔同油公司,但都覺分別不大

可能斯文渣既關係
深井,機場核心

好悶㗎個景又唔靚條路又唔好玩
我就係見越來越多人去呢個鬼地方影相
影埋條橋個背景係幾靚嘅

講玩除左大山,大埔道同深淺赤石之外,我覺得其他都麻麻

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞