[26] 電單車討論區 (130)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
入面有個防霧鏡
Pin lock
明白謝巴打賜教
我知道其中係用黎lock實內面塊防霧片
只係見到粒野外邊可以扭佢黎轉360度
想知有咩用途
投負評可唔可以講下點解?
我咁諗有錯咩
要聽高轉喉聲
平平地買我個名嘅250得啦
過萬轉都仲係跟緊牌行
咁又唔係下下都要跟牌行既

我都係想買架大馬力少少,四缸
平時時100-110km/h都可以有高轉聲聽下

有時心癮起想飛又可以有馬力係手

但公升跑車真係做唔到100-110km/h有高轉喉聲聽下
1波都16x-170km/h既車,點滿足我想要既條件
想問下綿羊啲引擎聲 係關條喉 定係氣缸事
例如t max 啲聲好似好靜好穩咁
但xmax 就好似好嘈 但唔係響喉個種
想問細cc羊 係咪點改喉加喉 都做唔到咁靚聲
仲要行Cam牙,現代600/1000都無幾多架有
不過認真
我自己真係鍾意養cup 車多過行i

(聽聞行cup 嘅好力啲,raw啲)
睇巴打手痕想飛個陣,係飛邊到
飛大山,就揀電控多啲嘅車(保命
自己從來唔用部hornet 飛山
(部車根本唔預你飛)

直線加速/公路
咁舊啲嘅車都ok,最緊要自己肯跟部車

你話600/1000好
比你上得600,但停燈位個陣有部1000係你隔離
你點都會心痕,就唔好話咩轉唔轉數聲
上得直四要靚聲,睇你直出定點
排氣量唔同,怠速個陣個聲又唔同
1000啲聲厚實咁多,落條淘寶都靚聲過你真蠍

巴打再諗下自己係想要咩
要樣要信仰就揀部自己鍾意
排氣量都唔同
你又點做到佢個種厚實嘅聲底?

講起聲,今日同同事吹水
佢叫我爆開條喉
換埋入面啲消音棉(玻璃纖維)
再自己上返碳纖布(以前買落齊料
加條勁喉 係咪都改變唔到啲乜
單缸羊真係唔洗晒錢去換條靚喉
你有冇聽過155 cc啲羊變直出個種聲?
邊有得比

單缸同雙缸聲已經唔同
tmax重要係360度曲軸 同一般嘅雙缸車又唔同
想問下300cc同500cc羊嚟計油耗係咪差唔多
未聽過 行去路邊地盤就聽到
盲目改brembo 又無abs 就會瀨野(好似係)
btw你講呢個情況唔係high side

改返碳纖定鈦好?(只係尾段)

正皮 碳纖
負皮 鈦
得120匹你要咁多電控做乜
有abs有tcs就夠啦
巴打thx
係得你肯出聲一齊傾下

其實我唔多明點解大家都推公升級唔推600
公升級夏天30幾度係點樣可以唔著裝都唔怕燒小腿
我代步同玩樂係2:8,揸公升級係咪兼顧唔到代步塞燈位既熱力烹調?
應該叫咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞