[26] 電單車討論區 (130)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
眼鏡有冇得落pinlock
除霧噴霧
新牌仔想買架cbr600rr/ 600r 想問下有無ching有揸緊?
連登個個都揸600RR
本身幾中意naked bike
但係上網睇啲人話因為無防風玻璃會揸得好辛苦
屎忽喉正呀
坐姿又舒服又型
咁你有冇考慮坐姿?
我其實打算買黎代步返工 所以都有諗過坐姿問題
上星期去咗試坐rr 坐姿還可以
所以想睇下有無師兄分享下佢個坐姿長揸真係好辛苦
邊係
個個都新牌 v4 r1m
其實睇你路段,日日吐公屯公嘅話零風檔係會辛苦啲,好多人街車加風擋應該都有幫助只要你唔介意好似無咁靚仔咁
不過無論大唔大風,街車坐姿係好舒服,講緊長揸塞車市區山路飛、高速公路定速巡航、車人載貨,基本上個幾鐘至兩個鐘係完全無負擔,跑車係好難做到
所以好睇你玩車取向,飛車同正常使用個比重係點
因為如果代步 基本上每日都要揸一個鐘到來回
而且仲要一定經高速公路
所以先揀唔到sport定naked
極限係每日兩至三個鐘, 當然渣跑車最好唔好塞車
每日來回各1個鐘我都覺得係OK, 中間坐OFFICE 當休息

我知有班人係成日換車通勤, 換極都係跑車黎
成班同事玩車真係幾開心
可惜考唔切
通勤點解唔係渣羊或者街車 返工放工揸600rr 我係咪有啲野miss左
邊度有得試坐600RR?
玩電單車d 女人真係好多attention seeker
tmax滿足哂要求
fb果大把
每日都要tag十幾個人搏上位
有d 樣一般
靠電單車加持
直情柒頭每次出去tag幾十個人,然後又互Post

悶到unfollow左
電子釘把一樣有枝釘把喺度
只不過較油壓個制由手動扭變左電子控制姐
其實釘把就係一枝打橫擺嘅避震
電子避震都唔係冇左枝避震啦
我就係見600rr話自己係電子釘把, 10R就普通釘把

600rr果支見唔到,10r果支就係三角台度
所以以為電子釘把係冇一支實體嘅嘢喺度
600rr 枝釘把喺上眼鏡後面 油缸下面

電子釘把嘅好處就係識根據車速自己較軟硬
簡單講就係車慢就軟啲 等你容易扭軚 車快就硬啲 車頭就會定啲
對棍波無要求,Tmax;
實用大於玩味,NC 750;
玩味大於實用,600級4缸加高風檔/Cbr650r/GSX8R/R7;
無懼風雨,SV/07/09加風擋
個人意見
Thx bro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞