[I/A/PC] Marvel Snap 瞬戰超能(47) 大奶奶Rian

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
上次買左Dracula bundle
冇哂金
唔見,

繼續洛基狼
升Lv個個箱 其實廢左咁多 係咪屯起好啲 唔好開
仲有冇機會開中p4/5卡架

草起佢 等佢再改會唔會好啲
唔會中P4/5
但唔齊P3要繼續開

開左天馬佢STORM> ZOLA
我心諗做乜鳩

其實因為而家熱門場地先用
T1 負撚超勁
下 改到咁樣樣 改到咁廢?
咁我齊p3 咪可以唔開 等睇佢會唔會再改下?
唔等藍點用TOKEN用可以唔開
橫掂得雞碎咁多
我都無開好耐了
你忍到俾人吊打都可以唔開的話

可以唔開。

完全估唔到會用法庭上

大家吸黎吸去
又super skrull copy
佢錯在一早用左rogue吸我隻zabu
我留隻rogue
T6吸左佢隻super skrull
佢仲落onslaught諗住大過我

shang chi nerf 感覺上會對個meta幾大影響
頂 今日開出黎果兩個skin都唔常用 一個crossbone 一個daken
估唔到會有上氣份
本身個meta 都少咗Shang 個個都profx ms marvel
from 巴哈

其他注意事項:11/23~24和1/4~5都沒有ota(分別對應美國感恩節假期和新年假期),但12月的目前正常

官方解釋重點翻譯:(也可以看官方的版本,這裡是我從官方dc英文版翻譯出來的)
新卡平衡相關:
遇見的挑戰:異常且意外縮短了的開發時間、複雜的卡牌推出、獨立測試過長、內部測試的meta與實際不同
改善的部分:每一季的設計提早了4星期、雙倍測試月卡卡牌、增加投資於卡牌平衡方面
關於MMM之亂:
上次大更寫的東西存在誤導成分,只是說他們不會已經在卡牌推出前預先預約好nerf
然而,他們還是會繼續推出有潛在削弱機會的新卡(總比推出過弱的卡結果很快就要buff好?看向鳳凰和LDS),讓每一張新卡也是有意義的,但他們會盡量保持在一個中間的位置(希望如此,看向12月的月卡⋯⋯)
這次OTA相關:
MMM能夠改文字是第一次測試的科技,所以短期內還是和以前的一樣
MMM還是持續受監控著,如果還是太強有機會改為「2/3 :第六回合,(目前效果)」,但他們希望不用這樣更改
奇異博士是一次嘗試,讓他能多些出場
尚氣是sd等了很久的更改,為了增加設計5~6費卡的空間加上為了配合10環以增加記憶點,所以改為10點
部分現有卡牌也會做更改好讓尚氣處理(女浩克與怪獸;但確認不會改的有黑貓、救援、惡形怪、法庭(但被點名說會重點觀察)、惡魔恐龍)
女浩克在尚氣範圍內是刻意的(避免多隻女浩克沒克制方法)
戰跡依然能被尚氣,但本身也有辦法避開,所以整體而言是buff
潔西卡是大家一直都在說的,沒啥好說
壯漢現在不能被尚氣,雙重buff?
+到10係天同地囉

剋少好多咭
連法庭都食唔到
上咗100了 唔該曬哈密瓜師兄
上季最尾幾日先嚟回鍋打真係搞自己

pass 7
所以一直都話平衡有撚病
根本上氣已經好平衡,但總有一班傻尻又廢又瓜瓜嘈係到話上氣同killmonger太屈迫到要官方改
就咁睇戰力只係勊少左4張,但係sd應該睇少咗其他以唔同方式加戰力嘅卡
實際影響應該比佢地想像中大
shang 咁改應該少好多人用

今季又輕鬆上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞