[I/A] 遊戲王 duel links(30) k社幾撚時執?

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
最後魚彈巴統一出一個留言
係賽程同主題 依家有啲亂

我用上網個d random 抽籤抽出黎,大家有冇異議?

無,有勞

無,有勞

無,有勞

我地傾埋個主題同8強賽程我再整圖
反正都就爆post,下個post 可以貼響頭post

而家未解決既問題係
1. 今次個主題係咪唔用角色技能?
2. 要禁止仆街deck? 點先算係仆街deck?
3. 分組賽打BO1 定BO3?
4. 8強要點對法?A1 vs B2,B1 vs A2,C1 vs D2,D1 vs C2?
5. 8強打BO3?
6. 4 強同決賽打BO5?

而家未解決既問題係
4. 8強要點對法?A1 vs B2,B1 vs A2,C1 vs D2,D1 vs C2?
5. 8強打BO3?

其實一同二用我建議嘅主題就解決到
我有解釋得好清楚 都有好多人buy

而家未解決既問題係
5. 8強打BO3?

其實一同二用我建議嘅主題就解決到
我有解釋得好清楚 都有好多人buy

今次可以簡單啲,淨係禁自閉deck
分組bo1
8強小組第一打另外果組第二,bo3
4強決賽bo5

而家未解決既問題係
5. 8強打BO3?

第一點我認為用技,因為係呢個game既特色
第二點,就係禁卡通同扣血流
第三點,Bo1 鬥勝數 同勝數 再鬥多場
第四點,八強再抽(巴打麻煩你抽多次8強)
第五同六就鬥bo3
麻煩走青巴幫幫手再抽一次8強
卡組30張 同唔用技先有奇deck打
否則都係個個黑龍 鳳凰 控場

可以用技
以我依家啲垃圾卡同你地打
都只能用平衡控場
咁你地仲有無癮

無技多牌 難完美起手
黑龍同鳳凰馬上廢一半

又20張嘅 不死同黑龍加洞悉好快秒人
鳳凰就玩起手 重新開始
咁其實同打ranking 無分別 無趣味
30張加無技
先可以打到依家ranking無嘅deck
大家都要重新諗新deck 先有趣
想抄都無得抄 技術嘅表現
建議第一次攪

跟曬飲水巴的意見先

打曬出來,決定埋賽程,點玩法

就約開波

否則係咁傾,得個吉

無,有勞

我呢組算唔算死亡之組
3個王
仲有rubbish 巴唔知係咪
我總結多次我建議主題﹕

1) 禁仆街deck
- 掉牌
- 扣血 (扣血針對deck 一張半張唔算)
- 卡通

2) 卡組牌數:30

3) 沒有技能

4) 三局兩勝

5) 沒有限牌
打完第一次連登杯
可以檢討趣味性
例如今次無限牌
( 因為30張 再限好難組 )

之後大家想玩20張
又驚太易濾牌神起手之類
就可以限牌 eg洞悉限1之類

再之後想玩有技
都可以禁咩技唔俾用

咁每次都有唔同主題玩
而且唔洗打黎打去都係RANKING果啲主流DECK
其實我諗主題既方向
係希望大家用唔返玩有主流DECK
都係要逼大家用心諗
以自己有限卡組個人風格DECK

咁大家對戰時
先可以估唔到對面用咩卡

如果對戰見人出第一張
哦原來係XXX
咁已經唔好玩 自己打RANKING好過 仲要有獎
對戰日期定星期6-日先
贏左個名改做post名一個post咁?
同post頭加第幾界連登盃冠軍xxx
建議 技能俾用重新開始?
減低初頭抽唔到怪冇對戰到而輸嘅機會
因為30卡 要落多d魔陷
隨時起手4魔陷
洗唔洗POST DECKLIST
隨時起手4魔陷

所以考你組牌比例
實卡都係咁無得重新開始
隨時起手4魔陷

所以考你組牌比例
實卡都係咁無得重新開始

聽大家意見我無所謂
正係用重新開始影響不大
可以一副卡打曬咁多場?
我總結多次我建議主題﹕

1) 禁仆街deck
- 掉牌
- 扣血 (扣血針對deck 一張半張唔算)
- 卡通

2) 卡組牌數:30

3) 只可以用「重新開始」

4) 三局兩勝

5) 沒有限牌

無野可以再賴啦 三局兩勝加重新開始
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞